To je to što me zanima!

'Trudnu me uhvatio za grudi i rekao blago bebi': Žene opisuju kako ih se sve uznemiravalo...

Ispada da je velika većina žena iz Hrvatske doživjela neki oblik uznemiravanja, neke ga trpe od viših razreda osnovne, a neke su poznanici, profesori ili kolege doveli u slične neugodne situacije
Vidi originalni članak

Riječanka Marija Trcol i Marinella Matejčić, aktivistica i freelance novinarka iz Rijeke pokrenule su pravu malu lavinu na Twitteru, prva jer je opisala svoje neugodno iskustvo s muškarcima samo zato jer ima tetovaže, a druga jer je reagirala i pozvala druge žene da pod hashtagom #ženeujavnomprostoru masovno počnu dijeliti svoja iskustva s problemom seksualnog uznemiravanja i nasilja nad ženama.

- Bilo bi super ako bi tijekom pisanja o iskustvu postojanja u javnom prostoru koristile #ženeujavnomprostoru kako bi se moglo pratiti što se sve događa. Društvo ne prihvaća činjenicu da je nekima od nas postojanje u prostoru doslovno pitanje života, smrti, traume - napisala je Matejčić u jučerašnjoj objavi nakon koje je niz žena odlučilo javno podijeliti situacije u kojima su ih muškarci u javnom prostoru ponižavali i vrijeđali svojim ponašanjem.

Ispada da je velika većina žena iz Hrvatske doživjela neki oblik uznemiravanja, neke ga trpe od viših razreda osnovne, a neke su poznanici, profesori ili kolege doveli u slične neugodne situacije.

DEŽURALI NA GRANICI Policajku pipao šef: Njega sud pustio, ona mora platiti trošak

Ovo su samo neka od iskustava 'žena u javnom prostoru':

STRAVA U DALMACIJI Maloljetnicu silovalo 7 mladića, a sudac ih pustio na slobodu?!

Idi na 24sata

Komentari 109

  • DavorMilanovic 07.08.2020.

    Ajde da pročitamo nove laži, preuveličavanja i izmišljotine narcisoidnih nejebljivih aktivistica i feministknja koje parazitiraju na državnoj sisi preko nevladinih organizacija i EU fondova a da bi opravdale ne samo budžet koji isišu nego i njihovu samu svrhu postojanja. Biti će zanimljivo.

  • boo1506 25.07.2020.

    Dame moje,uvijek sam bila atraktivna i dobacivali su mi svašta,zviždali ali ja se na to nisam osvrtala niti bi danas. A da me primi za cicu pokupio bi šaku u glavu.

  • kapunjohan 24.07.2020.

    Muškarci i žene su po zakonima prirode stvoreni jedni za druge i u međusobnim odnosima ima jako malo ,,nevinih,, jednom je krivnja na jednoj strani drugi put na drugoj - naravno ima i jednostranih krivaca. Mislim da se previše potencira na nekoj međusobnoj nepodnošljivosti a ona je često i rezultat osobne prosjetljivosti ojedinca a devijantnih osoba ima na obe strane i to podjednako.

Komentiraj...
Vidi sve komentare