News

Komentari 107

Policajku pipao šef: Njega sud pustio, ona mora platiti trošak

Sutkinja općinskog suda pohotnog je policajca, koji je negirao optužbe podređene kolegice, oslobodila iako je utvrdila da su izjave žrtve točne. Policajka je na kraju odustala od tužbe

Policajka je prijavila šefa jer ju je pipao i nudio joj seks. Sud ga je pustio jer se to “dogodilo samo jedanput”, a to, naveo je sud u obrazloženju, “nije kažnjivo”.

Dok su se tijekom noći na 23. veljače 2016. nalazili na nadzornom punktu na graničnom prijelazu na istoku zemlje, mladu policajku njezin je šef seksualno uznemiravao. Otac četvero djece upucavao joj se, dirao ju je, pokušao ju je poljubiti iako se opirala. Nudio joj je spolni odnos i vulgarno komentirao.

- U jednom trenutku mi je rekao da bi bilo dobro da radim, dobivam dnevnicu i j…. se u isto vrijeme - rekla je na sudu žrtva sad umirovljenog šefa.

Sutkinja općinskog suda pohotnog je policajca, koji je negirao optužbe podređene kolegice, oslobodila iako je utvrdila da su izjave žrtve točne.

- S obzirom na to da je tijekom postupka nesporno utvrđeno da se u ovom konkretnom slučaju radi o samo jednom događaju, koji se dogodio 22/23. veljače 2016., proizilazi da se postupanjem okrivljenika kritične zgode nisu ostvarili elementi kaznenog djela nego eventualno prekršaja - obrazložila je sutkinja.

Policajka je na kraju odustala od žalbe te će morati platiti troškove kaznenog postupka u paušalnom iznosu od 800 kuna kao i nužne izdatke okrivljenika te nužne izdatke i nagradu njegova branitelja. Index navodi kako je riječ o 6000 kuna.

Najčitaniji članci