To je to što me zanima!

Trump je časniku vratio čin, a sad se obrušio i na mornaricu

Donald Trump osudio je u četvrtak postupanje američke ratne mornarice prema SEAL-ovcu Edwardu Gallagheru kojemu je prošli tjedan vratio čin i rekao da im neće dopustiti da ga uklone iz specijalnih postrojbi
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump osudio je u četvrtak postupanje američke ratne mornarice prema SEAL-ovcu Edwardu Gallagheru kojemu je prošli tjedan vratio čin i rekao da im neće dopustiti da ga uklone iz specijalnih postrojbi. 

To je najnovija Trumpova intervencija u vojni slučaj i dolazi usprkos tome što viša uprava mornarice podupire odluku da se preispita status Edwarda Gallaghera. 

- Ratna mornarica NEĆE oduzeti ratniku i SEAL-ovcu Eddiju Gallagheru značku trozubca. Na ovom slučaju se od početka radilo vrlo loše. Vratite se na posao - napisao je Trump na Twitteru. 

Vojni sud osudio je Gallaghera zbog protuzakonitog poziranja s truplom zatočenog pripadnika Islamske države u Iraku 2017., ali je oslobođen optužbe za ubojstvo pa mu se treba oduzeti čin i smanjiti plaća, ali ne i zatvoriti. Trump mu je prošli tjedan odlučio vratiti čin i plaću te pomilovao dva časnika kopnene vojske optužena za ratne zločine u Afganistanu. 

Kritičari kažu da Trumpovi potezi narušavaju vojno pravosuđe i šalju poruku da će se vojni zločini tolerirati. 

Gallagher i još tri SEAL-ovaca obaviješteni su u srijedu da se moraju pojaviti pred odborom koji će odlučiti o njihovom statusu.

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • bolna_istina 22.11.2019.

    Osobe koje nikada nisu bile u frontalnom kontaktu sa neprijateljem to ne shvaćaju. Ne da je časnik ili bilo koja vojna osoba napravio zločin nego se je samo slikao. Ruku na srce lako je laprdati sve i svašta kada ratuješ sa položaja koji je jako udaljen sa bojišta, imali smo i mi takve koji bi protivniku slali prosvjedne note umjesto streljiva u rinfuzi. Naravno civili se ne smiju dirati ali svaka osoba ma kako bila obučena ako je naoružana ..... Pročitajte Hašku konvenciju i sve ostale prateće i relevantne zakone....

  • sexy_trubadur 22.11.2019.

    jesi ti shvatio za sta je je ovom casniku sudeno ? I kakva si ti osoba koja velica i opravdava taj sadizam

  • ravno1 21.11.2019.

    Bravo za predsjednika Trumpa. I on kod sebe ima "napredne lijeve kadrove". Ali, kako sada stoje stvari, drži ih za ja*a.

Komentiraj...
Vidi sve komentare