To je to što me zanima!

Trump kritizira Muellerovo izvješće: 'Prepuno je laži...'

Izvješće na 448 stranica koje je u četvrtak objavljeno u redigiranoj verziji navodi opsežne pojedinosti o Trumpovom nastojanju da omete Muellerovu istragu
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump kritizirao je u petak svjedočanstva objavljena dan ranije u izvješću specijalnog tužitelja za istragu ruske umiješanosti u izbore 2016. Roberta Muellera.

"Ludo Muellerovo izvješće, koje je sastavilo 18 demokrata bijesnih na Trumpa, sastoji se od izmišljenih i potpuno lažnih tvrdnji", napisao je Trump na Twitteru. 

"Neke o tih optužbi su potpuno s**nje ", dodao je američki predsjednik u drugom tvitu.

O MUELLEROVOM IMENOVANJU Donald Trump: Ovo je kraj mog predsjedničkog mandata...

"To je prijevara koja je počela na ilegalan način i do koje nikada nije smjelo doći", dodao je.

Trump je istaknuo da bilješke za koje su neke osobe rekle da su ih pisale nakon sastanaka s njim nisu postojale dok nisu stvorene za potrebu Muellerove istrage.

Izvješće na 448 stranica koje je u četvrtak objavljeno u redigiranoj verziji navodi opsežne pojedinosti o Trumpovom nastojanju da omete Muellerovu istragu.

Muellerov ured optužio je nekoliko Trumpovih pomoćnika ili ih osudio za kaznena djela tijekom istrage koja je trajala 22 mjeseca.

Demokrati pravnim putem zatražili uvid u cjelovito Muellerovo izvješće

Demokrati u američkom Kongresu zatražili su u petak pravnim putem uvid u sve dokaze posebnog istražitelja Roberta Muellera iz njegove istrage o mogućem miješanju Rusije u predsjedničke izbore 2016.

Predsjednik Odbora za pravosuđe Zastupničkog doma Jerrold Nadler zatražio je od ministarstva pravosuđa da mu preda cjelovito Muellerovo izvješće, kazavši da ne može prihvatiti redigiranu verziju objavljenu u četvrtak zbog koje je Kongresu sadržaj izvješća i dalje velikim dijelom nepoznat.

UOČI MUELLEROVOG IZVJEŠĆA 'Ne postoje dokazi da je Donald Trump bio u dosluhu s Rusima'

"Moj Odbor treba i ima pravo na cjelovitu verziju izvješća i dokaze na kojima se ono temelji u skladu s ranijem praksom. Čini se da je redigiranje značajno. Do sada nismo vidjeli nikakve stvarne dokaze koje je posebni istražitelj utvrdio u ovom slučaju", rekao je Nadler, u priopćenju.

Američki glavni državni odvjetnik William Barr ima po izdanoj 'subpoeni' rok do 1. svibnja da isporuči traženi materijal.

Izvješće navodi opsežne pojedinosti o Trumpovom nastojanju da omete Muellerovu istragu, dajući demokratima prilično materijala protiv njega, ali još ne postoji konsenzus kako ga upotrijebiti.

Izvješće na 448 stranica daje jasnu sliku o tome kako je Trump pokušao omesti istragu, ali ne zaključuje da je počinio kazneno djelo ometanja pravde, iako ga niti ne oslobađa krivnje.

U izvješću su skrivene pojedinosti o tajnim informacijama velike porote, prikupljanju obavještajnih podataka i aktivnim kaznenim slučajevima kao i potencijalno štetnim informacijama o perifernim igračima koji nisu optuženi.

Muellerov ured optužio je nekoliko Trumpovih pomoćnika ili ih osudio za kaznena djela tijekom istrage koja je trajala 22 mjeseca.

Istraga je zaključila da ne postoji dovoljno dokaza da je postojao dosluh Trumpove kampanje s Moskvom. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • universe 19.04.2019.

    Odavno je bilo jasno da je zapravo Rusija izabrala Trumpa. Farme internetskih trolova u Rusiji su očito dobro odradile posao i poslale poruku upozorenja da će se i Europi dogoditi ista stvar, zavladat će oni koji odgovaraju Putinu a to su ekstremisti. Jedva čekam večerašnju emisiju Billa Mahera, opet će oplest po najvećem i****u u američkoj povijesti.

  • mestar 19.04.2019.

    Ovakvog predsjednika treba svaka nacija i drzava.Pa njega je americki narod izabrao da odlucuje u njohovo ime i americke interese stavi na prvo mjesto.Nijeli to ono sto vecina postena naroda hoce da lideri rade.Ako poslije Trumpa Trey Gowdi bude kandidat pobjediva za sigurno ako odluci ic na izbore.

  • 19.04.2019.

    više ga ni vlastita stranka ne podupire

Komentiraj...
Vidi sve komentare