To je to što me zanima!

Trump: Migranti koji bacaju kamenje su naoružani i opasni

"Ove ilegalne karavane neće biti puštene u Sjedinjene Države i trebale bi se sada okrenuti nazad", rekao je Trump. "Zaustavit ćemo te ljude na granici. Ovo je invazija"
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u četvrtak kako Sjedinjene Države dovršavaju plan koji će tražiti da imigranti koji traže azil u Sjedinjenim Državama dolaze kroz legalne granične prijelaze.

Agencija Reuters ocjenjuje kako nije jasno hoće li plan proći test zakonitosti navodeći da zakon o imigraciji i nacionalnosti kaže da bilo koji imigrant u Sjedinjenim Državama može tražiti azil bez obzira na to je li ušao u zemlju preko označenog graničnog prijelaza.

"Migranti koji traže azil morat će se pojaviti zakonito na graničnom prijelazu", rekao je Trump novinarima u Bijeloj kući, dodajući kako će izdati izvršnu naredbu o imigraciji sljedeći tjedan. Rekao je i da misli kako bi one koji bacaju kamenje kao što su bacali na meksikansku policiju i vojsku i teško ozlijedili neke od njih, trebalo smatrati ljudima koji imaju oružje. 

RAZGOVARALI Trump: Trgovinski razgovori s Kinom "lijepo napreduju"

"Nema puno razlike između vatrenog oružja i oko te pogode kamenjem u lice, to su naoružane i opasne individue". smatra Trump.  

"Oni koji izaberu prekršiti naše zakone i uđu ilegalno neće više moći koristiti neosnovane zahtjeve da bi dobili automatski ulazak u našu zemlju", rekao je Trump.

Trump je pojačao svoj oštar stav prema ilegalnoj imigraciji, što je pitanje koje je važno njegovim pristašama, uoči izbora u utorak koji će odlučiti hoće li njegovi republikanci zadržati nadzor nad Kongresom.

OTPORNA NA SVE... Trumpu stiže njegova 'Zvijer': Bolja je od Kimove i Putinove?

Zadnjih dana važna tema u Sjedinjenim Državama je velika skupina od više tisuća migranata iz Središnje Amerike koji bježe od siromaštva i polagano se kreću kroz Meksiko prema granici SAD-a u koji namjeravaju ući u potrazi za boljim životom.

"Ove ilegalne karavane neće biti puštene u Sjedinjene Države i trebale bi se sada okrenuti nazad", rekao je Trump. "Zaustavit ćemo te ljude na granici. Ovo je invazija".

POKRENULI PROCES Trump planira ukinuti stjecanje državljanstva rođenjem u SAD

Republikanski senator Chuck Grassley, predsjednikov saveznik i predsjednik moćnog senatskog Pravosudnog odbora, nastavio je jaku predsjednikovu retoriku o toj karavani u pismu ministrima domovinske sigurnosti i vanjskih poslova.

U pismu je Grassley rekao kako je njegov ured dobio informacije da nekoliko pripadnika karavane imaju "opsežnu kriminalnu povijest" i zatražio informacije o "potencijalnim prijetnjama nacionalnoj sigurnosti koje prema izvješćima postoje među tim pripadnicima".

Trump je u srijedu rekao kako bi Sjedinjene Države mogle poslati do 15.000 vojnika na granicu da se suprotstave migrantskoj karavani.  

Idi na 24sata

Komentari 29

  • 02.11.2018.

    Samo nasima to nije jasno

  • Wyoming 02.11.2018.

    Tako je Mr. Trump! Oni koji bacaju kamenje i zele na silu uci takvima nije mjesto nigdje na svijetu!!!

  • čoviksjuga 02.11.2018.

    Samo deri Donalde !

Komentiraj...
Vidi sve komentare