To je to što me zanima!

Trump ne želi preslušavati snimku ubojstva Khashoggija

Trump je u intervju objavljenom na kanalu Fox News rekao da je imao pristup i bio je obaviješten o snimci Khashoggijeva ubojstva u saudijskom konzulatu u Istanbulu, a koju je priskrbila turska vlada
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump rekao je da nema razloga da preslušava snimku ubojstva saudijskog novinara Jamala Khashoggija, u intervjuu emitiranom u nedjelju. 

Trump je u intervju objavljenom na kanalu Fox News rekao da je imao pristup i bio je obaviješten o snimci Khashoggijeva ubojstva u saudijskom konzulatu u Istanbulu, a koju je priskrbila turska vlada.

Ubojstvo je "bilo vrlo silovito, okrutno i užasno", rekao je Trump i potvrdio da je primio dovoljno informacija i ne treba osobno preslušavati snimku "patnje, to je užasna snimka".

U subotu je američki predsjednik rekao da se priprema "cjelovito izvješće" o ubojstvu novinara Khashoggija i bit će objavljeno u ponedjeljak ili utorak ili idući tjedan. 

Prema pisanju Washington Posta i New York Timesa koji se pozivaju na anonimne izvore, CIA je zaključila da je saudijski princ nasljednik Mohamed bin Salman naručio ubojstvo novinara.

Američki State Department je u subotu objavio da Washington nije donio "konačan zaključak" o tome, a Trump je rekao da je zaključak CIA-e "vrlo preuranjen".

Idi na 24sata

Komentari 1

  • MarijanGrdašić 19.11.2018.

    Pa dragi moji sukomentatori, jasno je od prvoga dana da taj sin imigranta u SAD i sam provodi diktatorsku politiku, te da prema novinarima ima identične stavove kao i sam Princ Saudijske Arabije. Možda bi se uvaženi gospodin iznenadio kada bi se ispostavilo da je Saudijska arabija bila iza napada 11. rujna. Naravno to je pretpostavka ne tvrdnja ali i to je moguće. Moguće je da će ubuduće tajne službe u SAD dobiti naloge za likvidacije novinara koji nisu po volji Donaldu Trumpu. Postoji puno pretpostavki i mogućnosti, do sada jedino što možemo s punom sigurnosti reći da je Trump poremećena osoba i da politiku i vođenje države gleda kao osobnu prčiju. Dakle novinari i mediji u SAD uskoro mogu dobiti sličan tretman kao u Turskoj... a Turska eto veoma glasna i jasna, pritom se prešućuje da je sam Erdogan dao ubijati i mučiti brojne novinare koji mu nisu bili po volji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare