To je to što me zanima!

Trump šalje Pompea da se sastane s kraljem Salmanom

Trump je rekao da mu je Salman zanijekao "da bilo što zna o tome što se možda dogodilo" Khashoggiju koji je nestao nakon ulaska u saudijski konzulat u Istanbulu prije dva tjedna
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u ponedjeljak da je razgovarao s kraljem Salmanom o slučaju nestalog saudijskog novinara Jamala Khashoggija, te da šalje državnog tajnika Mike Pompea na hitne razgovore s kraljem. 

Trump je rekao da mu je Salman zanijekao "da bilo što zna o tome što se možda dogodilo" Khashoggiju koji je nestao nakon ulaska u saudijski konzulat u Istanbulu prije dva tjedna.

Također je rekao Trumpu da Saudijska Arabija usko surađuje s Turskom na tom slučaju.

Salman je, kako javlja Reuters, naredio unutarnju istragu oko nerazjašnjenog nestanka tog novinara koji ima dozvolu boravka u SAD-u i piše za Washington Post.

Khashoggi, istaknuti kritičar Rijada, nestao je 2. listopada nakon što je ušao u konzulat.

Turska vlada smatra da je Khashoggi ubijen unutar zgrade, a da je njegovo tijelo uklonjeno.

Trump je stvorio tijesne veze sa Saudijskom Arabijom, a pod međunarodnim je i unutarnjim pritiskom da pomogne pri rješavanju ovog slučaja te da kazni Saudijsku Arabiju, ako istraga pokaže da je odgovorna za ubojstvo Khashoggija.

Slučaj je uzrokovao međunarodnu osudu, a Trump je zaprijetio i teškom kaznom ako se pokaže da je Khashoggi ubijen u konzulatu, dok europski saveznici traže "vjerodostojnu istragu".

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 16.10.2018.

    Saudijska Arabija je saveznik SAD-u tako da se ništa tamo neće dogoditi

  • efteling 15.10.2018.

    Trump je negde i posten...110 milijardi dolara narudzbi Saudijaca za oruzije i nece da sece granu na kojoj sedi....a sa druge strane ogromni kapital Saudijaca ulozen u USA...oko 800 milijardi dolara je isto cvrst argument da im se hebe za ovog novinara...plus da Saudijci nisu Rusi ili Kinezi...ili da bi bilo koje sankcije Saudijcima ovi povukli sav kapital iz Amerike i tako Amere bacili na kolena...Ne zaboravimo da imaju ogroman kapital u FED-u kojim upravljaju zajedno sa Jodima...A meni ipak zao ovog novinara...ali i nije kad je tako naivno uleteo u konzulat....ipak nije bio vrhunski novinar...da jeste ne bi ga kozulat nikad video...

  • 15.10.2018.

    Znaci u skorijoj buducnosti ameri idu u saudijsku arabiju 😂😂napraviti"mir" u toj zemlji,otprilike za jedno 7,8 godina😅😅

Komentiraj...
Vidi sve komentare