To je to što me zanima!

Trump skrivao višemilijunske uplate stranih vlada u hotelu

Trump je prijavio da je hotel zaradio više od 150 milijuna dolara dok je bio predsjednik, a zapravo je izgubio više od 70 milijuna dolara
Vidi originalni članak

Tvrtke bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa pokušale su sakriti višemilijunske uplate stranih vlada njegovom neprofitnom hotelu u središtu Washingtona, zaključio je odbor za nadzor i reforme Zastupničkog doma. 

 Odbor za nadzor i reforme Zastupničkog doma, koji kontroliraju demokrati, istaknuo je da poslovne knjige hotela ukazuju na "zabrinjavajuća" pitanja o Trump International Hotelu, smještenom u povijesnoj zgradi koju je Organizacija Trump unajmila od savezne vlade.

'KRATAK' JE 400 MILIJUNA DOLARA Trump više nema dovoljno novca da ga Forbes uvrsti na popis 400 najbogatijih ljudi

Hotel je bio popularno mjesto okupljanja Trumpovih pristaša i stranih dužnosnika u Trumpovom predsjedničkom mandatu.

Trump je, navodi odbor Zastupničkog doma, prijavio da je hotel zaradio više od 150 milijuna dolara dok je bio predsjednik, a zapravo je izgubio više od 70 milijuna dolara.

Odbor je ustanovio da je hotel primio više od 3, 7 milijuna dolara od stranih vlada, čime se može platiti otprilike 7400 noćenja u hotelu, što je potencijalno sukob interesa.

TRAŽE ODGOVORE Istraga o upadu u Capitol: Trump pokušava spriječiti svjedočenje bivših savjetnika

Američki ustav zabranjuje predsjednicima primanje novca ili "naknada" drugih država.

Odbor također tvrdi da je Trump prebacivao milijune dolara u razna poduzeća, čime je zakomplicirao posao Upravi za opće usluge (General Service Administration) koja bi trebala provesti uredbe po kojima Trumpu ne mogu pripasti profiti hotela.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare