To je to što me zanima!

Trut o kršenju mjera: Svaki dan imamo više od 2000 nadzora, u kolovozu smo izdali 250 kazni

U novim mjerama sada mogu u zatvorenom raditi i OPG-ovi, kao i ugostiteljski dijelovi kockarnica, a noćni klubovi, kao i svi drugi ugostitelji, mogu raditi do 24 sata u zatvorenom
Vidi originalni članak

Kafićima i OPG-ovima, ali i svim ugostiteljskim objektima dopušta se rad u zatvorenom prostoru uz mjere kroje je propisao HZJZ. Restorani su to mogli i dosad, rekao je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska pomoćnik ministra unutarnjih poslova i ravnatelj Civilne zaštite RH  Damir Trut.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- OPG-ovi su bili problematični zato što ih je veliki broj i bilo ih je vrlo teško kontrolirati što rade i na koji način pa ih je bilo jednostavnije u jednom trenutku staviti pod nadzor - kaže te dodaje da inspekcije stalno traju.

UŽIVO: NA PRVOJ KAVI Otvorili su sve kafiće, kad ono, sunce ti poljubim, svi na terasi!

- Kontrole se provode stalno, svakog dana imamo preko 2000 nadzora inspektora, inspektora civilne zaštite, inspektora državnog inspektorata i policije. Obilaze objekte, pregledavaju stanje, upozoravaju, a ako treba dolazi i do kažnjavanja - kaže i dodaje da u kockarnicama sada mogu raditi i ugostiteljski dijelovi kockarnica pod propisanim uvjetima.

- Noćni klubovi koji su u zatvorenom kao i svi drugi ugostiteljski objekti mogu raditi do 24 sata i u zatvorenom, raditi sve aktivnosti koje oni sve rade, a noćni klubovi na otvorenom oni mogu raditi i duže, ali uz Covid potvrde jer oni koji ulaze moraju biti zdravstveno sigurni - pojašnjava.  

Konferencije sada mogu imati više od 100 sudionika uz Covid potvrde.

- Novina je da primjerice prezentacija ili manji sajam nekih proizvoda sada dopušteno, naravno uz mjere propisane od HZJZ-a.

- Sada je dopušteno izvođenje i amaterskim društvima što se tiče kazališta ili glazbenih događanja no sudionici moraju imati Covid potvrdu - dodaje.

MJERE ZA KAFIĆE Od jutros se kave mogu piti u zatvorenom: Obavezne maske, razmak, stolovi bez grickalica...

Govoreći o kaznama i kršenju mjera, rekao je da je u kolovozu bilo 77.000 nadzora.

- Oko 250 različitih kazni je napisano. Nije to veliki broj prekršitelja, u velikoj mjeri se pridržavaju mjera i odluka Stožera ljudi koji provode određene aktivnosti. Manji dio koji ih krši onda je i sankcioniran - kaže. 

Nema promjena oko vjerskih događanja i misa. Preporuka je da i dalje bude preko prijenosa, a oni koji žele doći na vjerski događaj uživo moraju se pridržavati propisanih mjera. Nema promjena ni kod trgovačkih centara, prodavaonica, granice, prijevoza.

- Prati se kako to na terenu izgleda donosit će se nove mjere ili ostati iste - kaže.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • Dianysi 02.09.2021.

    Ti i tvoji lopovi su bitni kao prdac na vjetru. Lopove

  • Michelangelo 01.09.2021.

    Nadzori?To je praksa koja će poboljšati državnu ekonomiju i popuniti blagajnu za lopove na vlasti?

  • 01.09.2021.

    A kazne za Slovensku?

Komentiraj...
Vidi sve komentare