To je to što me zanima!

Tuča veličine oraha u Baranji, odletio krov zgrade u Osijeku

Olujno nevrijeme pogodilo je istok Hrvatske. Jaki vjetar rušio je grane, ali i cijela stabla. U Osijeku je čak uspio skinuti i cijeli limeni pokrov sa stambene zgrade
Vidi originalni članak

Olujno nevrijeme noćas je iza ponoći pogodilo područje Osijeka i Vukovara. Jaki vjetar rušio je grane, a u Vukovaru je uspio čak srušiti cijelo stablo. 

U selu Laslovo kod Osijeka nakon udara groma planuo je požar u jednoj kući, no vatra je brzo ugašena brzom intervencijom vatrogasaca. 

U pola sata, koliko je bjesnio jak vjetar, praćen obilnom kišom, munjama i gromovima, u raznim dijelovima Osijeka  nastao je kolaps. Nekoliko slomljenih stabala palo je na cestu i uzrokovalo zastoj prometa, neka su pala i na automobile i na strujne kablove što je uzrokovalo nestanak struje. Vjetar je nosio stolice, sjenice, tende... 

Vjetar skinuo limeni pokrov sa zgrade

Čak je uspio skinuti i cijeli limeni pokrov sa stambene zgrade u Strossmayerovoj ulici te ga baciti stotinjak metara dalje u dvorište jedne obiteljske kuće. Srećom, tom prilikom nije nitko stradao. Olujni vjetrovi tako u Osijeku otkrivaju sav traljavo i 'fušerski' odrađen posao na obnovama zgrada i kuća, jer je i tijekom nedavnog olujnog nevremena sa jedne zgrade otpala fasada.

- Vatrogasne postrojbe intervenirale su cijelu noć. Ukljanjali smo stabla sa prometnica, ispumpavali vodu iz kuća i dijelova grada jer su se zbog velike količine kiše opet izlili odvodni šahtovi. Također smo imali i nekoliko požarnih intervencija, no, tijekom noći, sve smo probleme riješili -  kažu u Javnoj vatrogasnoj postrojbi u Osijeku.

Tuča veličine oraha

Baranju je oko 23 sata u subotu pogodila jaka tuča, i to veličine oraha. U 20-ak minuta, koliko je padala, napravila je veliku štetu.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • yocko 23.06.2013.

    A šta drugo očekivati posle ovakovih vručine..

  • TomislavVidaković 23.06.2013.

    i u brodu je padao led,ali je bio jako sitan,velicine kovanice od 50lipa...sitno...ali je bila jaka kisa i vjetar,na srecu nije nista osteceno...i ja se pitam sto se dogodilo sa protugradnim raketama....otkako su dali drugoj firmi da ih pravi nema nista od produgradne obrane,dok je duro dakovic pravio sve je bilo kak treba,led nije ni padao...

  • Jim 23.06.2013.

    Ja sam u Valpovu,ovdje je bilo vrlo malo leda ali zato jaka grmljavina,sijevanje i obilne kiše,tjedan dana prije smo se borili s poplavom a dva dana prije nas pojedoše komarci,ovdje je i bog rekao laku noć.

Komentiraj...
Vidi sve komentare