To je to što me zanima!

Varaždin: 'Supruga je čekala 6 sati Hitnu u strašnim bolovima, idući dan je umrla u bolnici'

Drago Makaj, suprug preminule, je dežurnoj dispečerki pokušavao ukazati na teške simptome i napomenuo je, kaže, nekoliko puta da je bila nedavno na operaciji. Idući dan je preminula u bolnici
Vidi originalni članak

Zbog supruge koja je teško disala i trpjela neizdržive bolove Drago Makaj je tijekom noći dva puta zvao Hitnu pomoć.

Za Provjereno Nove TV ispričao je da je dežurnoj dispečerki pokušao ukazati na teške simptome koje je njegova supruga imala. Nekoliko je puta, kaže, napomenuo i da je nedavno bila na operaciji. 

Hitna je stigla tek šest sati kasnije i odvezla je u bolnicu gdje je idućeg dana i preminula. 

- Bijes, strašan bijes. Jednostavno, dandanas se ne mogu pomiriti s time. Mi smo imali poziv prema Hitnoj i oni nisu izašli van - ispričao je za Provjereno. 

KRIVOTVORIO POTPIS DOKTORICE Varaždin: Mladić lažirao papire za bolovanje pa završio na sudu

Iz Zavoda Varaždinske županije tvrde kako je sve bilo po pravilima struke, no sami zdravstveni djelatnici tvrde da sustav ima ozbiljne probleme. 

Podsjetimo, sličan slučaj zbio se i u Splitu prije šest mjeseci kada je novinar Vladimir Matijanić tražio pomoć koju, kako smatraju njegovi kolege i bližnji, nije dobio. 

Idi na 24sata

Komentari 109

  • Esther77 20.01.2023.

    trebao si ju dan prije vozit u bolnicu, medutim ti si bio na poslu, a to da ju nisi mogao jer ima ozljedu kraljeznice, a cuj, u konacnici i ovi medicinari su ju morali prebacit nekako, kao sto bi i ti s nekim ko bi ti pomogao.

  • DadoDavor 20.01.2023.

    Ali baš 6 sati čekati? Ja nikad ne zovem ili ne čekam,bez obzira na temperaturu i bolove idem sam 70 km do Zagreba na hitnu jer da čekam u mojem gradu na hitnu čekao bih do preksutra.

  • vjacho 20.01.2023.

    ne znam za zagreb, split ili varaždin, ali u mome vrgorcu, gradiću skrivenom iza sedam biokovskih gora, ako pozovete hitnu, ekipa stiže prije nego ste spustili slušalicu - opremljeni raznim aparatima, mladi, stručni, veseli, već svojom pojavom šire optimizam. kako smo sretni mi vrgorčani što imamo takve, poslu predane ljude.

Komentiraj...
Vidi sve komentare