To je to što me zanima!

Tuga u Afganistanu: Umro je dječak koji je pao u bunar...

U preuskom prolazu bio je zaglavljen više od 30 sati, u početku je bio svjestan i odgovarao na pitanja, no posljednja 24 sata dijete je prestalo komunicirati
Vidi originalni članak

Spasioci su uspjeli izvući šestogodišnjeg dječaka, po imenu Haider, iz bunara u petak poslijepodne nakon što su radili danonoćno kako bi ga spasili.

Međutim, lokalni novinar je rekao za BBC da dječak nije reagirao i nije disao kada su ga izvukli iz bunara u južnoj pokrajini Zabul. Spasioci su izvijestili da od četvrtka iz bunara nije izlazio nikakav zvuk.

VIDEO: RAYAN PAO U BUNAR Spašavanje u Maroku: Roditelji čuli dječaka (5) kako viče iz rupe, pokušali ga izvući užetom

Spasilački tim je iskopao rov u zemlji kako bi došao do dječaka. On je trebao biti prebačen helikopterom u bolnicu u Kabulu gdje su mu trebali pružiti hitnu medicinsku pomoć.

- U prvim minutama nakon završetka akcije spašavanja disao je, a liječnički tim mu je dao kisik- rekao je za AFP glasnogovornik policije u Zabulu Zabiullah Jawhar.

- Kada ga je liječnički tim pokušao odnijeti do helikoptera, izgubio je život.

Haider je bio zarobljen u bunaru u selu Shokak nakon što je pao s ceste u utorak. Dijete je u početku skliznulo na dno uskog otvora od 25 metara, gdje se mogao kretati. Nažalost, očajnički pokušaji prolaznika da ga spase, pokušavajući ga izvući užetom, pogoršali su situaciju.

TRAGEDIJA NA SVADBI Pali u bunar: 13 ljudi poginulo na proslavi vjenčanja u Indiji, među njima i djevojčica i beba

Nakon što su ga povukli na oko 10 m od otvora okna, dječak je zapeo jer je prolaz bio preuzak. Tako je bio zarobljen više od 30 sati prije nego što su spasioci konačno uspjeli doći do njega. U tom položaju spasioci mu također nisu uspjeli dostaviti hranu i vodu.

- Jesi li dobro sine moj?- čuo se njegov otac kako govori u video snimci koja je podijeljena na društvenim mrežama.

- Pričaj sa mnom i ne plači, radimo na tome da te izvučemo.

- U redu, nastavit ću pričati- odgovorio je dječak.

Međutim, 24 sata prije nego što su ga izvukli, dijete je potpuno prestalo komunicirati.

- S velikom tugom, mladi Haidar je zauvijek odvojen od nas- tvitao je nedugo nakon toga viši savjetnik talibanskog ministarstva unutarnjih poslova Anas Haqqani.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare