News

Komentari 14

Spašavanje u Maroku: Roditelji čuli dječaka (5) kako viče iz rupe, pokušali ga izvući užetom

Spašavanje u Maroku: Roditelji čuli dječaka (5) kako viče iz rupe, pokušali ga izvući užetom

Rayan (5) je, pokazala je snimka kamere, živ. Dostavili su mu hranu i vodu. Ne zna se da li je hranu jeo. U rupu je pao u utorak. Na terenu su brojni spasioci koji ga pokušavaju izvući van

Rayan (5) se igrao  vani u utorak, prvog veljače. Iznenada je nestao u rupi koja služi kao bunar čiji je vlasnik njegov otac. Zapeo je na oko 32 metara dubine. Roditelji su ga čuli kako viče.

Uzeli su svjetiljke i pogledali u rupu. Vidjeli su sina i spustili mu uže. Nisu ga uspjeli izvući. Nakon toga su nazvali dežurne službe. 

Spasioci su pokušali u rupu spustiti volontera koji će izvući dječaka no rupa je bila preuska.

U srijedu su stigli strojevi i počeli su kopati rupu horizontalno s bunarom. No morali su kopati pažljivo kako se tlo ne bi urušilo. Isti dan su osnovali grupu stručnjaka kako bi dijete izvukli što prije van.

Njegov otac je rekao medijima kako nije spavao otkako je dječak pao u rupu. Priča, video i fotografije su objavljeni na društvenim mrežama. Dramatično spašavanje prati cijeli svijet na Twitteru.

Spasioci su dječaku doveli kisik te su ga opskrbili hranom i vodom. Cijelo vrijeme ga snima kamera i prate njegovo stanje. Dječak je živ, ima manju ozljedu na glavi, a ne zna se da li je okusio hranu ili nije. 

U četvrtak se kopalo vertikalno kako bi došli do dubine od 32 metra. Oglasila se i vlada koja je rekla da se radi sve kako bi se spasilo dijete. Na mjesto su poslali hitnu i helikopter kako bi dječaku, kad ga izvuku osigurali medicinsku pomoć i odvezli ga u najbližu bolnicu.

 

U petak su iskopali rupu do dubine od 32 metra i počeli su kopati horizontalno kako bi došli do dječaka. Doveli su i velike cijevi te su ih postavili kako bi zaštitili spasioce od manjih odrona, ali i samog Rayana dok ga budu izvlačili. Na mjestu događaja je puno lokalnog stanovništva i lokalnih novinara, a u petak su stigle i svjetske medijske kuće.

Saudijski biznismen Houssain Mohammed Hijaz je  dječakovim roditeljima ponudio besplatni let i smještaj u hotelu u Meki.

Međunarodni stručnjaci koji su pomagali izvući dječaka koji je 2019. pao u bunar u Španjolskoj ponudili su svoju pomoć.  

Prema zadnjim informacijama od subote spasioce od dječaka dijeli manje od dva metra. 

POGLEDAJTE VIDEO: SPASIOCI SVE BLIŽE DJEČAKU

Najčitaniji članci