To je to što me zanima!

Tuga u Istri: Svećenik Josip Zović se utopio kod Rovinja

Zović se utopio u srijedu oko 16 sati na plažama Borika, gdje se svakodnevno kupao. Djelatnici hitne bezuspješno su ga oživljavali 50 minuta....
Vidi originalni članak

U moru kod Rovinja utopio se 74-godišnji svećenik iz Kanfanara, Josip Zović, a ta vijest šokirala je mještane koji tog svećenika opisuju kao iznimno dobrog.

"Radio je u službi preko trideset godina i osobno sam ga poznavao.Bio je vrijedan i dobar i uvijek na usluzi svim vjernicima. Isticao se svojom skromnošću,dobrotom i smirenošću. Volio je pomagati svima koji su ga upitali za pomoć i nikada mu ništa nije bilo teško. Svima nam je neizmjerno žao što se ta tragedija dogodila", kazao je rovinjski svećenik, monsinjor Vilim Grbac. Svećenik Zović utopio se u srijedu na plaži gdje se inače volio kupati.

Ravnateljica zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, dr. Gordana Antić kazala je kako su nesretnog svećenika djelatnici hitne oživljavali punih pedeset minuta,ali na žalost bezuspješno.

"Poziv nam je stigao u 14.53 sata da građani izvlače na kopno utopljenika. Odmah je naš tim krenuo i stigli su na mjesto događaja za sedam minuta. Odmah se po dolasku pristupilo oživljavanju i davanju potrebnih lijekova. Učinili smo sve prema protokolu,ali na žalost nije bilo pomoći. Ono što moram svakako napomenuti je to da do dolaska hitne pomoći nitko od kupača nije pristupio oživljavanju nesretnog čovjeka, pa se nameće činjenica da je svakako nužna edukacija kako bi se ovakve tragedije možda izbjegle, jer u sedam minuta do dolaska naših djelatnika, reanimacija i oživljavanje su itekako bitni. Važno je pomoći odmah", kazala je ravnateljica.

Međutim, toga dana hitna je imala na rovinjskom području još jedan slučaj utapanja i to stranog državljanina, a samo dan kasnije, dva utapanja su se dogodila i na porečkom području.

"Ukupno, od 1. srpnja ove godine u Istri je bilo pet utopljenika", rekla je ravnateljica.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Ljuti 10.07.2020.

    Nesto bog bas i ne bdije bas nad svojim sluzbenicima?! Hajde dobro, mozda dobije od boga kakvo bolje mjesto u raju kao kompenzaciju..

  • It's kišing 10.07.2020.

    Za 2 dana bit će pripisano Koroni

  • max2017 10.07.2020.

    bez obdukcije -šloganje ! ...može i srce i moždani....tj tko zna...bolje nego za volanom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare