To je to što me zanima!

Tuga u Mariupolju: Trudnica i njena beba preminule su nakon ruskog bombardiranja rodilišta

Ženu su u šoku i teškom stanju prevezli iz uništenog rodilišta u drugu bolnicu, gdje su je probali spasiti. Dijete su porodili mrtvo, majku nisu uspjeli reanimirati. Rusi tvrde da tamo nisu bile trudnice, nego neonacisti
Vidi originalni članak

Trudnica koja je bila u rodilištu u Mariupolju tijekom bombardiranja prošlu srijedu preminula je, kao i njeno dijete, piše Associated Press.

POGLEDAJTE VIDEO:

Fotografija nje na nosilima pred ruševinama bolnice obišla je svijet i pokazala kakav horor proživljavaju nedužne žene zbog ruske invazije na Ukrajinu i bombardiranja ne samo civilnih meta, nego i ustanova gdje se spašavaju i rađaju životi.

POGLEDAJTE VIDEO: Razrušeno rodilište u Mariupolju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ženu su u srijedu u stanju šoka nakon vidljivih ozljeda odvezli u drugu bolnicu bližu prvoj crti bojišnice, gdje su se liječnici borili za njen život.

Vikala je: 'Ubijte me!'

Svjesna da dijete neće preživjeti, govore liječnici, plakala je i vikala prema njima: "Ubijte me!". Kirurg Timur Marin vidio je da joj je zdjelica zgnječena, a kuk slomljen.

- Uspjeli smo poroditi dijete carskim rezom, ali nije pokazivalo znakove života - kazao je kirurg.

NAKON OTMICE FEDOROVA Ruske vlasti postavile su novu gradonačelnicu u Melitopolju: 'Emitirat ćemo ruske TV kanale'

Nakon toga pokušali su spasiti majku. Oživljavali su je više od 30 minuta, ali nije se izvukla. Oboje su, nažalost, preminuli.

Liječničko osoblje u kaosu nakon bombardiranja bolnice nije stiglo saznati ženino ime kako bi obavijestilo muža da preuzme tijelo nje i djeteta, ali je netko drugi to napravio umjesto njega pa nisu završili u jednoj od masovnih grobnica u blizini Mariupolja, piše AP.

Rusi: Tamo su neonacisti, ne žene i djeca

Agresori su nakon napada na Mariupolj tvrdili da se u rodilištu skrivaju neonacisti i ekstremistički azovski bataljun, da unutra nema pacijenata ni liječnika. Štoviše, ruski veleposlanik pri UN-u Vasilij Nebenzja šokantne fotografije trudnica iz Mariupolja nazvao je - lažnima.

Novinari Associated Pressa danima su izvještavali iz opkoljenog grada Mariupolja, gdje je, prema gradskom vijeću, do nedjelje u opsadi poginulo najmanje 2187 ljudi. Oni su iz prve ruke dokumentirali napad videosnimkom, vidjeli žrtve i pratili ih do bolnica.

Blogerica Mariana Višegirskaja, koja je na jednoj od fotografija iz razrušenog rodilišta u Mariupolju u visokoj trudnoći, dan nakon napada rodila je zdravu djevojčicu Veroniku. Rusi su je optužili da je glumica.

- To se dogodilo 9. ožujka u bolnici broj 3 u Mariupolju. Ležale smo na odjelima kad su se stakla, okviri prozora i zidovi razletjeli. Ne znamo kako se to dogodilo. Neki su imali vremena da se pokriju, drugi nisu - kazala je Višegirskaja.

Ona je imala sreće. Drugi nisu.

Idi na 24sata

Komentari 90

  • BAMBOO16 14.03.2022.

    Zanimljivo, prvi komentari i vecina njih kad je tek poceo rat bili su za Ukrajinu a sad sto vise citam to vise ljudi optuzuju Zelenskog i Ameriku..kako se samo mjenjaju misljenja

  • istina je od Boga 14.03.2022.

    Nije rusija željela postaviti rakete na američke granice već amerika na ruske,predsjednik ukrajine samo je trebao dati čvrsto jamstvo zajedno sa amerikom da ukrajina ne ide u nato i rata nebi bilo iz ovoga se može vidjetitko je kriv za ove žrtve i tko će pred Bogom odgovarati.

  • crni77777777 14.03.2022.

    rusi nemogu čizmom pobjediti pa granatiraju sve po redu,briga putina za civilne žrtve,njegove poginule ročnike,čovjek izgubio kompas

Komentiraj...
Vidi sve komentare