To je to što me zanima!

Tuga u školi i u obiteljima stradalih u kobnoj vožnji

Dječaci su ukrali Audi 6 iz radione oca jednog od njih. Krenuli u kobnu vožnju. Vozač (16) je izgubio kontrolu i sletio s ceste. F.Ć. je ispao i poginuo...
Vidi originalni članak

Na mjestu subotnje tragedije u zagrebačkom Vrhovcu, u kojoj je život izgubio F. Ć. (16), u ponedjeljak se okupio veći broj prijatelja petorice srednjoškolaca koji su stradali u Audiju. Preminulom F. Ć. zapalili su svijeće i ostavili cvijeće. Kažu da je bio vrlo dobar dečko. Trenirao je boks i nogomet. Prijatelji kažu kako su mladići u subotu krenuli u noćni provod u klub Shamballu.
- Nije im to trebalo - kratko je rekao prijatelj te dodao kako Audi A6 ima 230 konja. Nakon nesreće dečke su prevezli u bolnice u Draškovićevoj, Vinogradskoj i Klaićevoj. Jednom od njih prijeti amputacija noge. Vozač M. D. (16) navodno je slomio ruku, a jedan je prošao s lakšim ozljedama, ima 20 šavova na glavi. Jedan je mladić neozlijeđen. M. D. je bez očeva znanja uzeo ključeve auta koji je bio kod njega na popravku u garaži te s četiri prijatelja krenuo u kobnu vožnju. Vozačku nema, a vozio je prebrzo. Udario je u rubnik, a potom u drvo. F. Ć. je ispao kroz staklo i poginuo. Vlasnik Audija, Dean P. (34) iz Rijeke, auto je navodno prodao nekom tko vlasništvo nije prenio na sebe.
Učenici X gimnazije Ivana Supeka, u koju je išao F. Ć., su bili uplakani i u nevjerici.
- Bio je divan, dijete koje bi svatko poželio - rekla je razrednica Neli Mindoljević o poginulome mladiću. Petica iz matematike ostat će mu prva i jedina ocjena u imeniku.

'PEKLA SAM IM PALAČINKE'

Otac M. D. nije bio raspoložen za razgovor. Baka pokojnog F. Ć. kroz suze je rekla da poznaje dečke. Prisjećajući se kako im je pekla palačinke, rukom je gladila osmrtnicu s unukovim imenom.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • lil-jordan 29.09.2009.

    I sram vas možete biti smijati se tuđoj nesreći i tugi!!! Gdje sada taj vaš odgoj???

  • lil-jordan 29.09.2009.

    Sram vas bilo svih koji držite prodike o svemu i svačemu!!! Jeste li se zapitali da li biste se tako ponašali da se radi o vašem bratu, rođaku ili najboljem prijatelju!?! Nitko od vas nikada nije prošao pubertet i napravio poneku zabranjenu stvar? Nije za opravdati dječaka koji je ukrao automobil ali ostale koji su sjeli s njim u auto razumijem. Kada imaš 16 važno ti je samo kakav si pred prijateljima a o posljedicama rijetko tko razmišlja... Filip je bio zlatan dječak a svakome tko ga poznaje ovo je strašna tragedija.. Filipe moj, počivaj u miru božjem.

  • reines 29.09.2009.

    imam tinejđera doma, 16 godina.....i na kraju sam snaga....nemate pojma kako je to teško......i točno je, apsolutno ništa ne slušaju.....svi govore o pravima djece i pogledajte kamo nas to vodi. Lako je pametovati nekome tko nije još bio roditelj.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare