To je to što me zanima!

Tuđman će biti na čelu odbora koji kontrolira tajne službe

Miroslav Tuđman je HDZ-ov odabir za šefa saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Zamjenik će mu biti SDP-ov glavni tajnik Igor Dragovan
Vidi originalni članak

HDZ će predložiti Miroslava Tuđmana za novog šefa saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Potpredsjednik odjela koji je zadužen za parlamentarnu kontrolu tajnih službi biti će SDP-ovac Igor Dragovan, piše Večernji list. U odboru opozicija ima pet mjesta, a vladajući osam, od čega šest mjesta ima SDP.

Tuđman, koji nije htio unaprijed komentirati novu dužnost, odbacio je načelno pitanje o nepodobnosti za funkciju jer je '90.-ih bio šef HIS-a, vanjske tajne službe i krovne organizacije u obavještajnom sustavu, što smatra svojom prednošću.

Igor Dragovan je rekao da oporba na ovu funkciju ima pravo predložiti koga god želi. O reformi obavještajnog sustava čija se reforma najavljuje rekao je da je zakonska regulativa o sigurnosno-obavještajnoj zajednici dobro postavljena, ali nakon određenog vremena u nju se treba intervenirati i popraviti neke stvari. Istaknuo je da na prvome mjestu treba biti pojačavanje nadzora. Glavni tajnik SDP-a sklon je i ponovnom razdvajanju tajne službe na vanjsku obavještajnu i unutarnju službu, ako ne fizički barem organizacijski. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • feba 19.01.2012.

    Ima li još koji Tuđman da se bavi politikom?

  • JerkoKC 18.01.2012.

    Reinkarnacija jednoga koji je otišao.

  • dren_1 18.01.2012.

    muki280,bio sam zaposlenik kod jenog od člana obitelji Tuđman i znam što smijem išto govorim.Hrvatsku povjest od devedeseti ojetio sam na svojoj koži.

Komentiraj...
Vidi sve komentare