To je to što me zanima!

'Tuđmanova politika kriva za stradanja i podjelu BiH'

Srpski ministar Vuk Jeremić pohvalio je Josipovića zbog nastojanja da se Zagreb i Beograd više zbliže. Nakon toga kritizirao je Franju Tuđmana
Vidi originalni članak

Ohrabreni smo pomirljivom retorikom novoizabranog hrvatskog predsjednika Ive Josipovića i njegovom izraženom spremnošću na bližu suradnju s Beogradom. Također smo ohrabreni njegovim izrazom dubokog žaljenja u Parlamentu BiH zbog toga jer je hrvatska politika pod Tuđmanom vodila ljudskim patnjama i podjelama, rekao je srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremića na sastanku Jadransko-jonske inicijative u Anconi. Ministarstvo vanjskih poslova oštro je reagiralo na njegov govor. Glasnogovornik Mario Dragun kazao je kako srbijanska politika zloupotrebljava ispriku predsjednika Josipovića, a ministar Gordan Jandroković već je o tome razgovarao s Vukom Jeremićem. U MVPEI-u smatraju kako je cilj Srbije da nastavimo prepucavanje o prošlosti i tako nas vrate u blato 90-ih. Spominjanjem Josipovićeve izjave samo žele stvoriti raskol između predsjednika i Vlade RH, ističu. Josipovićevu izjavu u Sarajevu pozdravili su SAD, EU i zemlje regije, ali su ga najoštrije osudili Vlada i HDZ, smatrajući da je štetna za Hrvatsku.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • oktalv 05.05.2010.

    njemu trerba zabraniti da ime HRVATSKO uzima u svoja usta . šta on za o nama trebao bi mu i Jandroković odgovoriti istom mjerom jer mi imamo argumente a gdje su njegovi

  • nicijisin49 05.05.2010.

    Hrvatska je jedina zemlja iz regije koje nije bilo u Anconi kao sto je nedavno nije bilo u Istambulu. Desna ruka predjednika Obame , Biden posjetio je vecinu zemalja u regiji i zaobisao nas. Mi smo u izolaciji sto vlast vjesto prikriva. Situaciju je spasila donekle Jadranka dobivsi Obamin autogram na salveti.

  • stari mudrac 05.05.2010.

    pa najbolje da mu HDZ piše govore. i što je lagao? ništa. jedino je propustio reči da su njegov i naš gazda zajednički djelili BiH. imate arhive televizija pa vidite.ne pljujte po komentarima zato jer bi htjeli bolju prošlost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare