To je to što me zanima!

Tuđmanovi spomenici niču kao gljive poslije kiše!

Prvi hrvatski predsjednik ne prestaje ne ostavlja narod ravnodušnim čak ni 16 godina nakon svoje smrti
Vidi originalni članak

Tuđman i dalje izaziva snažne reakcije, ljubav i mržnju, divljenje i prijezir, glorifikaciju i omalovažavanje  - ali ovoga puta to nije onaj stari, dobro znani Franjo od krvi i mesa, već njegove brojne kopije u formi spomeničke plastike. U mramoru ili bronci, gipsu ili poliesteru, Tuđman nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Zadnji spomenik prvom predsjedniku, onaj u Kninu, izazvao je val estetskih sukoba u zemlji, piše Express.

Dok zagovornici spomenika tvrde kako Tuđmana prikazuje sjajno, u neklišeiziranoj pozi, drugi se natječu u uvredljivim epitetima pa vele da taj i takav Tuđman podsjeća na pijanca kojemu je izmaklo tlo ispod nogu. "Tuđman nikad ne bi zauzeo takvu pozu", kažu.

Najžeće sukobe izazvao je "Tuđman u suknji" - istarski rad, koji Tuđmana prikazuje kao nekog junaka borbe za Škotsku, a ne hrvatsku neovisnost. Kritičari, naime, tvrde da je taj Tuđman odjeven u suknjicu, odnosno kilt.

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 10

  • bullet23sb 20.08.2015.

    Posavino ostade mi pusta prodase te erava usta hahaha

  • BranislavBerbakov 20.08.2015.

    Bolje Titovi nego ovog ratnog profitera

  • Zeleni_Zub 20.08.2015.

    Hvala krivousti sto si stvorio ovu tvorevinu ,400000 nezaposlenih,280000 tisuca blokiranih,89000 ovršenih nad nekretninama,480000 koji rade za minimalnu plaću i 78000 koji je nisu dobili redovno sigurno su ti isto zahvalni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare