To je to što me zanima!

Tunis: Policajci silovali ženu, a onda je tužili za bludne radnje

Dva policajca su silovali ženu u autu, a treći je od njezina zaručnika uzeo sav novac koji je morao podići na bankomatu. Kad ih je prijavila oni su je optužili za nemoral
Vidi originalni članak

Bijesni Tunižani izaći će u utorak na ulice i prosvjedovati protiv postupanja prema ženi koju su navodno policajci silovali, a kada ih je ona prijavila, optužili su je za bludne radnje u javnosti, javlja CNN.

- Optužiti ženu koju su silovali policajci umjesto da je se zaštiti od zastrašivanja i stigme jasno pokazuje velike mane tuniškog zakona i cijelog pravnog sustava - rekla je Hassiba Hadj Sahraoui, zamjenica direktora Amnesty Internationala za Srednji istok i Sjevernu Afriku. Dodala je kako je to odvratan pokušaj da se diskreditira žrtva silovanja i zaštiti one koje je optužila.

Kako je rekao ženin odvjetnik AI-u, tri policajca 3. rujna su prišli ženi i njezinom zaručniku u gradu Tunisu dok su bili u svojem autu. Dvoje policajaca je tada silovalo ženu u autu, a treći je odveo njezina zaručnika do bankomata i natjerao ga da podigne i preda mu sav novac koji ima.

Tek kada je ona prijavila policajce za silovanje i iznudu, oni su nju tužili za bludnu radnju u javnosti. Tvrde da su nju i zaručnika zatekli u autu u 'nemoralnom položaju'.

Par je optužen za 'namjerno neprikladno ponašanje' za što bi mogli dobiti i do šest mjeseci zatvora. Oboje odbacuju optužbe, a saslušanje je zakazano za utorak.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • ink-taste 02.10.2012.

    pa više ni policajcima ne možeš vjerovati

  • dadili 02.10.2012.

    ako je istina onda je više nego strašno ali treba uzeti u obzir mogućnost da ih je policija stvarno uhvatila u "prekršaju" i da su podigli novce na bankomatu da plate kaznu a poslije prijavili policajce da bi im se osvetili ... mislim da treba saslušati i drugu stranu prije presude...

  • timica2 02.10.2012.

    Kako god se osjećala ovdje,još uvijek mi je bolje, za sada na ulicu izlazim bez straha.! ne kažem da je raj,ali u usporedbi sa ovim je.!

Komentiraj...
Vidi sve komentare