To je to što me zanima!

'Tunis smo platili, a sad ga opet plaćamo iz proračuna'

Grad Zagreb, agencija Kompas i Allianz su sakupili novac i učenici XV. gimnazije će otići na maturalac. Roditelji kažu da su put dvaputa platili
Vidi originalni članak

Maturanti zagrebačke XV. gimnazije, njih 180, kojima je agencija Viza tours uzela 923.400 kuna za maturalac, ipak će otići na sedmodnevno putovanje u Tunis. U četvrtak kreću na odmor, a vratit će se sljedećeg četvrtka. Ravnateljica Veronika Javor poklonila im je četiri dana, koliko će izostati s nastave, no rekla je kako će ih, ukoliko bude trebalo, nadoknaditi. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dao im je 300.000 kuna za putovanje, a dio su dale i agencija Kompas, koja surađuje s Vizom i osiguranje Allianz. Kompasu je Zdravko Šojat, vlasnik Vize, uplatio dio novca, a dio će pokušati naplatiti bianco zadužnicama. Allianz je dio novca uzeo iz police osiguranja koju Šojat ima kod njih. Iako su učenici presretni što će otići na maturalac, koji su njihovi roditelji platili 5130 kuna po učeniku, roditelji nisu toliko oduševljeni.
- Ovaj izlet smo dva puta platili. Jednom agenciji, a drugi put iz gradskog proračuna. Kriminalac Šojat, koji nas je pokrao u petak se nije na sastanku u školi ni pojavio. To je poruka djeci da je dobro biti kriminalac - rekao je Stjepan Kukina, otac dječaka koji ide na put. Dodaje kako bi se najradije odselio u Australiju kad vidi kako funkcionira država.
Grad Zagreb najavio je kako će novac, koji su uzeli iz proračuna da djeci plate put, pokušati naplatiti od vlasnika agencija, a tužiti ga planiraju i škola i roditelji.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • fax 29.08.2009.

    a bandicu, ti si zaradio tu lovu pa je dijeliš jel?? i buseve i ko ja znam šta. kako ne bi kad si pokrao cijeli je_eni zagreb ti i \'tvoj\' holding!

  • Aides 29.08.2009.

    @ ancy_zg_mioc ljudi nemogu biti sretni što idete večinom iz ovog razloga nisu bili rođeni sa srebrnom kašikom u guzici , tate i mame im nisu imali da plate ekskurziju ni u jebenu mađu , brate jel ti treba još koji razlog, samo se vi dobro provedite

  • johannisthal 29.08.2009.

    @ancy-zg-mioc lako se *urciti sa tudjim novcem i vrijedjati druge koji placaju vase lokanje i izgrede. Niste jos ama bas nista pridonjeli ovom drustvu, niti lipe postenim radom zaradili i sad se na 24 sata ***ese***avate i brusite svojim lokanjem u Tunisu...ako su djeca i mladez nasa buducnost, onda Bog te oslobodi takve buducnosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare