To je to što me zanima!

Turci na tragu djevojkama: 'Za islam ćemo se boriti i do smrti'

Tinejdžerke u Siriji: Turski obavještajci navodno su locirali signal mobitela jedne od djevojaka u Siriji. Samra Kesinović i Sabina Selimović nestale su 10. travnja 2014.
Vidi originalni članak

Živjela sam u Beču dok me Alah nije pozvao. Ja sam se odazvala i na put časni krenula. Mislila sam da će nam biti teško u Siriji, ali ovdje imamo sve, živimo u luksuzu i ne bojimo se ničega, pa ni smrti, napisala je Sabina Selimović (15) na društvenoj mreži Ask.fm.

Ona i Samra Kesinović (16) iz svog su doma u Beču otišle 10. travnja i otputovale prvo u Tursku, a zatim u Siriju, gdje su se navodno pridružile grupi sirijskih pobunjenika. I same su napisale na društvenim mrežama da su otišle u džihad, odnosno sveti rat u ime islama. Vjeruje se da su u kampu za borce koje treniraju članovi Al Qaide. Same su objavile i kako su se obje udale 13. travnja, a uvjerene su i da ih nitko neće naći.

- Nisam ja ukradena, oteta ili bilo što drugo. Otišla sam dobrovoljno zbog Alahovog zadovoljstva. Naravno da se moja majka brine, i ja nju volim mnogo, mnogo, ali nema koristi od toga, nema utjecaja. Sada roditelji pate i brinu se, ali će na Sudnjem danu biti sretni, ako Bog da. O, oče, ne brini se. O, majko ne prolijevaj suze, u Dženetu ćemo se, ako Bog da, vidjeti ponovo - odgovorila je na Ask.fm-u Sabina na brojna pitanja.

Samra i Sabina su rođene u Austriji, a njihovi roditelji su pobjegli iz BiH devedesetih godina. Roditelji djevojaka uvjereni su kako poruke nisu pisale njihove kćeri. Nestanak su odmah prijavili, a ubrzo ih je počeo tražiti i Interpol. Signal jednog mobitela pronašla je turska obavještajna agencija, i to na sjeveru Sirije. Djevojke su, prema izjavi njihovih roditelja, prije odlaska počele zajedno ići u džamiju u Beču koju vodi kontroverzni i radikalni imam Ebu Tejma.

- Ja vas pozivam, moje drage sestre, ma gdje god bile, ja pozivam u džihad na Alahovom putu. Molite Alaha da vaša stopala na put časti donesu. Ja sam bila prije isto kao i vi, sestre su me pozvale u džihad - napisala je Sabina.

Idi na 24sata

Komentari 393

  • PokajanjeSlužbeni Profil 07.05.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • zng108 24.04.2014.

    tako su odgojene sta drugo za reci,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  • kala40 23.04.2014.

    katastrofa

Komentiraj...
Vidi sve komentare