Obavijesti

News

Komentari 393

Turci na tragu djevojkama: 'Za islam ćemo se boriti i do smrti'

Turci na tragu djevojkama: 'Za islam ćemo se boriti i do smrti'
6

Tinejdžerke u Siriji: Turski obavještajci navodno su locirali signal mobitela jedne od djevojaka u Siriji. Samra Kesinović i Sabina Selimović nestale su 10. travnja 2014.

VIDEO

Živjela sam u Beču dok me Alah nije pozvao. Ja sam se odazvala i na put časni krenula. Mislila sam da će nam biti teško u Siriji, ali ovdje imamo sve, živimo u luksuzu i ne bojimo se ničega, pa ni smrti, napisala je Sabina Selimović (15) na društvenoj mreži Ask.fm.

Ona i Samra Kesinović (16) iz svog su doma u Beču otišle 10. travnja i otputovale prvo u Tursku, a zatim u Siriju, gdje su se navodno pridružile grupi sirijskih pobunjenika. I same su napisale na društvenim mrežama da su otišle u džihad, odnosno sveti rat u ime islama. Vjeruje se da su u kampu za borce koje treniraju članovi Al Qaide. Same su objavile i kako su se obje udale 13. travnja, a uvjerene su i da ih nitko neće naći.

- Nisam ja ukradena, oteta ili bilo što drugo. Otišla sam dobrovoljno zbog Alahovog zadovoljstva. Naravno da se moja majka brine, i ja nju volim mnogo, mnogo, ali nema koristi od toga, nema utjecaja. Sada roditelji pate i brinu se, ali će na Sudnjem danu biti sretni, ako Bog da. O, oče, ne brini se. O, majko ne prolijevaj suze, u Dženetu ćemo se, ako Bog da, vidjeti ponovo - odgovorila je na Ask.fm-u Sabina na brojna pitanja.

Samra i Sabina su rođene u Austriji, a njihovi roditelji su pobjegli iz BiH devedesetih godina. Roditelji djevojaka uvjereni su kako poruke nisu pisale njihove kćeri. Nestanak su odmah prijavili, a ubrzo ih je počeo tražiti i Interpol. Signal jednog mobitela pronašla je turska obavještajna agencija, i to na sjeveru Sirije. Djevojke su, prema izjavi njihovih roditelja, prije odlaska počele zajedno ići u džamiju u Beču koju vodi kontroverzni i radikalni imam Ebu Tejma.

- Ja vas pozivam, moje drage sestre, ma gdje god bile, ja pozivam u džihad na Alahovom putu. Molite Alaha da vaša stopala na put časti donesu. Ja sam bila prije isto kao i vi, sestre su me pozvale u džihad - napisala je Sabina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 393
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...