To je to što me zanima!

Turist je u konobi ostavio vrećicu s eurima i otišao

Josipa (77) je danima tražila stranca da mu vrati novac. Austrijanac je došao u njezinu konobu, pio s društvom i na odlasku ostavio vreću s novcima
Vidi originalni članak

Josipa Gracin Bepica (77) puna je dva dana po Primoštenu tražila je gosta iz Austrije koji je pio u njezinoj konobi.
- Došao je u konobu sam. Nekoliko sati sjedio je i pio s društvom koje mu se pridružilo. Kad su otišli, na klupi je ostala vrećica. Nisam je ni otvarala, ali izvana se vidjelo da su unutra svežnjevi eura i dokumenti. Ne znam koliko je bilo, no izgledalo je puno - priča Bepica.
Direktor Ureda Turističke zajednice Jere Bakotić kaže da je Bepica ujutro pokušala tamo ostaviti novac, ali oni ga nisu htjeli uzeti. Uputili su je na policiju. Dva dana poslije, u srijedu navečer, nesmotreni Austrijanac se ipak pojavio na vratima Bepičine konobe.
- Došao je na policiju i tamo su ga obavijestili da sam ga tražila. Bio je razdragan i nije mogao vjerovati da sam mu sačuvala novac. Davao mi je sto eura, ali nisam ih mogla uzeti. To ipak nisu moji novci, ne želim zarađivati na tuđoj nevolji - kaže Bepica, koja živi od 600 kuna poljoprivredne mirovine.

IMA HEROJA: NISU POŽALILI, NOVAC BI SVI PONOVNO VRATILI
Vidio sam torbu na ulici. U njoj su bili novac, putovnica i dva mobitela. Nisam ni jednom pomislio zadržati 17.600 kuna, kaže taksist Damir Crnković (na slici lijevo). Početkom srpnja vratio je novce Ernestu Hercogu, koji je kod zagrebačkog Britanskog trga izgubio crnu torbicu. Još jedan junak je “zablistao” početkom srpnja, posljednjeg dana splitskog susreta Davis Cupa Hrvatska - Srbija. Arsim Hodža vratio je srpskom delegatu torbicu u kojoj su bili dokumenti i oko 20.000 eura. Nisu požalili. Kažu da bi ponovno vratili novac.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • nogometas05 12.08.2010.

    I ja sam nasao i vrati i lovu i mobitel,i koliko god da skromno zivim vratio bih opet jer bih volio da ako se nedaj Boze meni tako nesto desi da i meni vrate...zivi posteno i budi posten,ako zbog nikoga onda zbog sebe i svoje obitelji!

  • llcool 12.08.2010.

    Ja sam nedavno u mjenjačnici dobila 4.340,00 kn umjesto 2.170,00 kn. Žurila sam pa sam uzela lovu i potvrdu i izišla van. Gledala sam žensku dok je brojala do 2000 kn pa sam bila sigurna da me nije zeznula. Međutim van izbrojim 4340,00 kn i kad sam se pokušala vratiti gospodična mi je rekla da sam lovu trebala izbrojiti ispred nje i da je sad kasno za reklamacije. kad sam joj pokušala objasnit da mi je dala više ona je uporno ponavljala: žao mi je al izišli ste van i reklamacije se ne uvažavaju. mislim stvarno, pa šta bi trebala napravit ?!? izbrojila sam 2170,00 i ostavila na podu mjenjačnice jer je rekla da će zvat gazdu ako budem inzistirala na reklamaciji... naravno trčala je za mnom al ....

  • IP95 12.08.2010.

    bravo !

Komentiraj...
Vidi sve komentare