To je to što me zanima!

Turisti za Kosor i Pahora: Ah, izgledaju kao mladenci

BOHINJ: Premijerka Kosor za susret s Borutom Pahorom izabrala je bijeli kostim. Ponovno nisu skidali osmijeh s lica. Prošetali su i oko jezera
Vidi originalni članak

Premijerka Kosor oko 11,30 sati stigla je na jezero Bohinj u posjet svom, kako ga je od milja naslovila, 'Dragom prijatelju Pahor'. Dočekao ju je ispred vile Park, koja je bila sva okićena bijelim ružama. Nakon razgovora u četiri oka, Kosor, obučena u bijeli kostim, i njen kolega Pahor, ležeran bez kravate, izašli su pred novinare. Skupina turista dočekala ih je pljeskom.
- Izgledaju kao mladenci - dobacio je netko od okupljenih. Kosor je za ovu prigodu, za bijeli kostim, zakačila broš u obliku srca s mašnicom. Oboje premijera bili su odlično raspoloženi, te su kazali kako su odredili smjer u rješavanju spora Ljubljanske banke.
- Spor će se rješavati u skladu s međunarodnim ugovorima, neograničavajući temeljna prava pojedinca i u skladu s ugovorom o sukcesiji - izjavila je Kosor nakon sastanka. Pahor je dodao kako će ljeto biti radno, te da se nada da će se sve riješiti u roku od tri mjeseca.
 - Za mene danas Bohinj znači ono što je Trakošćan prije godinu dana značio za pitanje granice - zaključio je Pahor. Kosor je također naglasila da će odmah po povratku u Hrvatsku dogovoriti novi sastanak sa guvernerom HNB-a Željkom Rohatinskim. Pozdravila je i sve novinare, a posebno one slovenske s kojima je nedavno imala priliku kontaktirati. Kosor je, naime, aludirala, na 'spačku' slovenskog novinara koji je nazvao njen ured i predstavio se kao Janez Janša, te je bez problema dobio Kosor na telefon. Pahora je njena izjava dodatno oraspoložila, te je pozvao hrvatsku kolegicu da prošetaju jezerom.
 - Prekrasan dan, nismo planirali, ali prošetat ćemo malo - kazao je Pahor. Nakon šetnje, Pahor je odveo premijerku Kosor na ručak. Vozili su se zajedničkim automobilom, prema pisanju 24ura, kako bi uštedjeli na gorivu.

PAHOR POČASTIO KOSOR LAGANIM LJETNIM RUČKOM
Za predjelo je serviran domaći sir sa svježim povrćem u maslinovom ulju na mariniranoj rajčici i salati. Za glavno jelo, Pahor je hrvatsku premijerku počastio sa pečenom pastrvom u umaku od šafrana i rižotom od ječma. Zasladili su se sorbetom od jagoda na biskvitu od lješnjaka, obloženom također s jagodama. Na kraju su popili kavu.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • joze makarska 2 31.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • luna2 31.07.2010.

    joj daj prasnite se već jednom

  • cicimici1990 31.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare