To je to što me zanima!

Turistički vodič za ISIL: Kod nas ima čokolade i fine kave

U vodiču kojim mame džihadiste, ISIL-ovci ističu da u Islamskoj državi ima čak i Kinder jaja te da se djeca u školama ne podučavaju teoriji evolucije i sličnom 'smeću'
Vidi originalni članak

Ako ste mislili da su New York ili London kozmopolitski gradovi, čekajte dok dođete u Islamsku državu, rečenica je koja otvara novi vodič za potencijalne džihadiste sa zapada pod nazivom "Kratak vodič kroz Islamsku državu 2015"

Dokument je objavljen na engleskom jeziku, a potpisuje ga Abu Rumaysah al Britani, 32-godišnji Britanac koji je napustio udobnost zapadnog svijeta i pridružio se surovim islamistima, piše Times of India

U njegovim propagandnim tekstovima nema niti riječi o javnim smaknućima, šikaniranju žena, bacanju homoseksualaca sa zgrada i ostalim zločinima koje čine i pritom snimaju pripadnici ISIL-a. Suprotno tome, život pod čizmom ISIL-a predstavljen je kao "raj na zemlji".

- Kebab, falafel, sendviči pa čak i oni vegetarijanski, čokolada...svega toga ima kod nas. Imamo i Snickers, Kit Kat, Bounty, Twix, Kinder jaja. Znajte i da se kod nas služi najbolja kava - piše al Britani.

Za njega je Islamska država savršena sredina za odgoj djece, a o njenom kontroverznom obrazovnom sustavu ima samo riječi hvale:

- Profesori ne promiču homoseksualnost, ne uče djecu teoriji evolucije. Nema satova glazbenog, glume i ostalog smeća. Um vašeg djeteta u kalifatu bit će dobro zaštićen - kaže novopečeni islamist.

On se hvali i najmodernijom tehnologijom, a kao dokaz za to navodi videosnimke koje su "svi imali priliku vidjeti".

U vodiču se govori i o klimi u Iraku i Siriji, jezikom gotovo identičnim onom u turističkim brošurama. Naravno, sve završava neizbježnim prijetnjama zapadu:

- Svakog dana sve smo bliže Bagdadu, baš kao što se lav približava plijenu. No, Bagdad će nam biti tek predjelo. Kad zauzmemo Pariz, London i Washington, ne samo da ćemo proliti krv vašeg naroda, već ćemo uništiti i spomenike, izbrisati vam povijest i preobratiti vašu djecu - piše al Britani.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • PATRICIA 21.05.2015.

    Zaboravili su spomenuti Nutellu.

  • Behemot 21.05.2015.

    ISIL sa ovim Toyotama izgleda kao da je ispao iz filma o Mad Maxu ..

  • PRCO 21.05.2015.

    Turisricki vodic hahahaha ne misle se valjda baviti turizmom hahaha turisticki vodic za samoubojice samo za one kojima je dosta svega posjetite is drzavu jos danas po najpovoljnijoj cijeni.Za avanturiste i drugacije imamo poseban popust bacanje sa deseterokatnice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare