To je to što me zanima!

Turska izašla iz Istanbulske konvecije, Biden razočaran

Recep Tayyip Erdogan potpisao je konvenciju dok je još uvijek bio premijer, ali prema riječima turske platforme Zaustavit ćemo femicid, nikad nije došlo do njezine primjene
Vidi originalni članak

Povlačenje Turske iz međunarodnog sporazuma o zaštiti žena od nasilja, američki predsjednik Joe Biden ocijenio je kao "duboko razočaravajući" potez, rekavši u nedjelju da je time učinjen korak unatrag u borbi protiv nasilja nad ženama. 

"Države bi trebale raditi na jačanju i obnavljanju svojih uloga u zaustavljanju nasilja nad ženama, ne odbacujući međunarodne ugovore koji pozivaju na zaštitu žena i odgovornost nasilnika", priopćio je Biden. 

"Ovo je obeshrabrujući korak unatrag za međunarodni pokret kojem je u cilju zaustaviti nasilje nad ženama u cijelome svijetu."

ISTANBULSKA KONVENCIJA EU poziva Tursku da se vrati u konvenciju o ženskim pravima

"Nenadani i neopravdani" potez Turske je "duboko razočaravajući", dodao je Biden.

Turska je u subotu objavila odluku o povlačenju iz Istanbulske konvencije, povelje koju je 2011. godine donijelo Vijeće Europe nastojeći stvoriti pravne okvire da se spriječi nasilje i da se bori protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan potpisao je konvenciju dok je još uvijek bio premijer te je kasnije ratificirana u Turskoj.

Međutim, prema riječima turske platforme Zaustavit ćemo femicid, nikad nije došlo do njezine primjene. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • debelahladovina 21.03.2021.

    Zamisli razocaran Turskom, a nije Saudijskom Arabijom i njenom odnosu prema zenama.

  • herojnad herojima 21.03.2021.

    ta konvencija je čista glupost,kao da bez nje smiješ zlostavljati žene

  • Stipepotravlje 21.03.2021.

    Neka evropa zaustavi silovanje djevojaka od strane emigranata u svojim zemljama. Koja njih konvencija štiti i tko štiti te teroriste i silovatelje. To se zlodjelo tretira kao dio njihove "kulture" . Moš misliti kulture.

Komentiraj...
Vidi sve komentare