To je to što me zanima!

Turska je dopustila SAD-u da koristi njezine vojne baze

Turska je Sjedinjenim Državama dopustila koristiti njezine vojne baze u borbi protiv militanata ISIL-a izjavila je Susan Rice, savjetnica za nacionalnu sigurnost
Vidi originalni članak

Turska je SAD-u dopustila koristiti njezine vojne baze u borbi protiv militanata Islamske države, izjavila je Susan Rice, američka savjetnica za nacionalnu sigurnost, javlja BBC.

Ona je u razgovoru za američku televiziju NBC rekla da je Turska nedavno pristala na to da SAD koristi turske baze i teritorij kako bi trenirao umjerene sirijske opozicijske snage i sudjelovao u aktivnostima u Iraku i Siriji. Kazala je da je SAD pozdravio novi dogovor koji uključuje korištenje zračnu bazu Incirlik na jugu Turske.

Podsjetimo, SAD predvodi koaliciju država koje izvode zračne napade protiv militanata Islamske države koji su zauzeli velike dijelove Iraka i Sirije, dvije zemlje s kojima Turska graniči. Turska je rasporedila svoje vojne snage na granici, ali  zasad odbacuje mogućnost kopnene operacije. 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Herzog(315178) 13.10.2014.

    Ameri sada bez problema mogu bombardirati Kobane 24 sata dnevno jer u blizini postoji vojna baza i vojni aerodrom . Mislim da Kobane neće pasti .

  • august 13.10.2014.

    Turskoj je u interesu da pobiju PKK i kurde a pritom se pripoje onoj gamadi i evo ti opasnosti svijetu Bosna-Kosovo -Makedonija -Turska i Sirija i evo ti obruca oko Europe zato moraju paziti da se to ne dogodi vec da reagiraju prije toga!!

  • Zlatko76 13.10.2014.

    Mislim da zapad, ali i turska žele da islamisti zauzmu taj grad i da se dogodi masakar radi nekih svojih daljnjih planova. Da ameri sa saveznicima žele, mogli su već odavno iz zraka izrokat islamiste da ni jedan ne ostane živ, a ako bi koji i preživio njega bi riješili kurdski borci na terenu. Ovdje su druge igre u glavama svjetskih moćnika...

Komentiraj...
Vidi sve komentare