To je to što me zanima!

Turski parlament zabranio je Coca-Colu! U zadnjih mjesec dana širi se luda teorija zavjere

U restoranu turskog parlamenta ne možete ni jesti ni piti proizvoda brendova koji podržavaju Izrael
Vidi originalni članak

Svjetski mediji pišu kako su u Parlamentu Turske zabranjeni proizvodi Coca-Cole.

Nema ih više na meniju, a odjel zadužen za upravljenje logistikom parlamenta, odgovorio je zastupnicama kako su "odlučili ukloniti s jelovnika proizvode brendova koji podržavaju Izrael".  U 

Na jelovniku nema proizvoda brendova koji podržavaju Izrael 

Već godinama u zemljama muslimanskog svijeta, a u zadnjih mjesec dana vrlo agresivno i na društvenim mrežama, širi se teorija da Coca-Cola naoružava izraelsku vojsku, kao i popisi svih brendova koji su u vlasništvu izraleskih državljana, tvrki koje tamo posluju ili Židova u svijetu. 

Salko Zildžić Tko je bošnjački političar uhićen u Srbiji zbog pištolja? Pozivao na bojkot hrvatskih proizvoda u BiH

Od Addidasa i Apple do Ariela i Loreala 

"Zbog svoje izraelske paranoje, francuski muslimani su prije 20 godina čak osnovali vlastitu marku bezalkoholnih pića: Mecca-Cola. Cola koja mrzi Židove sada je nestala s tržišta.

U mnogim turskim pokrajinama, državne institucije i lokalne vlasti također su pozvale na bojkot izraelskih proizvoda zbog rata u Gazi. Mediji povezani s vladom tada su objavili dugačke popise navodno proizraelskih tvrtki.

Često iz jedinog razloga što također imaju proizvodne pogone u Izraelu: to uključuje Adidas, Nike, Tommy Hilfiger, Apple pa čak i deterdžent Ariel“, upozorava njemački Bild.

VIDEO: PUNIONICA U AUSTRIJI 24sata na izvoru Romerquellea: 'Otrovali su se našom vodom?! Strašno, ne pamtimo takvo što'

Turski predsjednik, Recep Tayyip Erdogan, svojedobno je otvorio novu tvornicu Coca-Cole, a mediji su, hvaleći tu investiciju, koristili naziv 'tvornica sokova' umjesto Coca-Cole. 

Bojkot izraleskih proizvoda, među kojima se spominje i Coca-Cola, prisutan je i u BiH otkako traje izralesko-palestinski rat počet 7. listopada terorističkim napadom Hamasa na Izrael.

Poziva se i u BiH, ali i ostatku svijeta, na bojkot Lorealove kozmetike, Nesquika, proizvoda za djecu branda Johnson&Johnson, Smarties čokoladica. 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Miške 10.11.2023.

    Turek, imaš prav

  • dobar loš zao No1 09.11.2023.

    Upravo kupio jedan proizvod, i toplo preporučam komšijama iz bosanske tarabe da i oni kupe.,,

  • oldschool-south 09.11.2023.

    Pjutin

Komentiraj...
Vidi sve komentare