To je to što me zanima!

'Tužbe povlačimo ako nađemo rješenje za Ljubljansku banku'

Kao što je ministrica Pusić više puta do sada izjavila, spremni smo povući ovlasti banaka za tužbe ako nađemo alternativno rješenje, rekla je glasnogovornica Barišić
Vidi originalni članak

Glasnogovornica Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Danijela Barišić, izjavila je u srijedu kako je hrvatska Vlada spremna povući ovlasti dane hrvatskim bankama za tužbe protiv Ljubljanske banke ako se nađe alternativno rješenje tog spora, piše tportal.

- Kao što je ministrica Vesna Pusić više puta do sada izjavila, spremni smo povući ovlasti banaka za tužbe ako nađemo alternativno rješenje - rekla je Barišić. 

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavc u srijedu je izjavio kako se nada da bi slovenski parlament do kraja zasjedanja 8. ožujka mogao ratificirati hrvatski pristupni ugovor ukoliko se ispuni uvjet da se u Hrvatskoj povuku tužbe protiv Ljubljanske banke.

Hrvatski pristupni ugovor do sada su ratificirale 22 zemlje članice. Među preostalih pet je i Slovenija koja proces nije ni pokrenula. 

Idi na 24sata

Komentari 47

  • 25.01.2013.

    .. gospođa Pusić nema pravo odlučivati u ime onih koji za nju nisu glasali.. a ako pak i uđemo putem te njezine ,,alternative,, uvijek ćemo biti Hrvatska što je ušla u EU na ucijenu svojih ,,cijenjenih,, susjeda

  • Prva proleterska_1_1 24.01.2013.

    Pa tu tvoju alternaciju mož stavit maćku o rep. Pa nisi ti ta koja će u ovoj situaciji postavljati uslove, nego samo radi po onome, što je več davno podpisano i utanaćeno ! Ako misliš, da se uopće uzme u razmatranje pristupnica , onda svedi stanje natrag , kakvo je i bilo, kod dogovora o LB sa prijašnom vladom. Ne zavaravaj se , da će imati bilo kakav ućinak pritisci sa strane. Ljepo ti je Kacin rakao. Može se dogoditi , da više nitko uopće neće razgovarati o ratifikaciji . Pa ti hazardiraj , ako si mišljenja , da ćeš pogoditi boju na ruleti !

  • zdrawe 24.01.2013.

    neces ti nikakve tuzbe ponistavat i povlacit,,ti zastupaj svoje interese a za interese gradana se moras borit, ako ne zelis ili neznas, odstupi,,i ti i ovi tvoji,,npr,kad dogovorite sa slovencima isplatu bez kamata a svaki stedisa zeli i kamatu morace drzava isplatit kamate a s tim cete vi imat izgovor da je to razlog nemogucnosti hrvatskog napretka,,zbilja fino smisljeno, no bilo kako bilo, stedise ce dobit svoje novce,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare