To je to što me zanima!

Tužbu za neuspjeli pobačaj povećavala nekoliko puta

U Klinici u Petrovoj su pogriješili, ali ni žena nije poštovala proceduru. Pravnici kažu kako nema osnove za svih 2,4 milijuna kuna koje traži u tužbi
Vidi originalni članak

Uvijek će biti slučajeva da se pobačaj ne obavi dobro, ali upravo zato žene nakon dva tjedna moraju doći na kontrolu. Ova žena nije to učinila, kaže bivši ravnatelj bolnice u Petrovoj prof. dr. Ivan Kuvačić, komentirajući tužbu žene koja je početkom '90-ih bila u Petrovoj na pobačaju. Zahvat nije dobro obavljen i žena je nakon pet mjeseci shvatila da je trudna. Rodila je zdravog sina, a sada od bolnice traži 2,4 milijuna kuna za duševne boli. Proces traje već nekoliko godina, a žena je u međuvremenu povećavala iznos odštetnog zahtjeva. Pravnici s kojima smo razgovarali smatraju da nema osnove za toliki iznos jer žena nije otišla na kontrolu, a i nema štete jer je rodila zdravog sina. Može se pozivati jedino na rođenje neželjenog djeteta.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Manchy 02.03.2011.

    ljudi moji dok se to vama ne dogodi, ne mate pojima o čemu pričate. nije u redu da je žena toliko čekala da tuži bolnicu, ali i moja bi bolnica za 7 dana visila isto ovako da nije MOJ ginekolog na vrijeme reagirao jer su meni 2 doktora napravili "neuspjeli" abortus, i pustili kući. i kada sam se s temp i bolovima javila svom doktroru s otpusnim pismom da mi da napisanu terapiju, sva sreća pa mu se to nije sviđalo i pregledao me odmah.....a ja sam onda bila u šoku, i to neeeeeemate pojima kakvom. a kada sam se vratila u bolnicu doktorima sa tom vijesti, popljuvali su me kojeg sam ja vraga tražila kod svog ginekologa odmah nakon 2 dana prije nego što su me pregledali, i da sam čekala 10 dana da dođem na kontrolu, zakonski mi nebi smjeli više raditi abortus. zato dok to ne doživite na svojoj koži, razmislite 3 puta prije nego nabacite svakakve komentare.

  • svi_smo_doma 30.10.2009.

    Ovo ne može biti istina; \"nakon 5 mjeseci shvatila da je trudna\"?! A kako je prije znala da je trudna par tjedana?!

  • MiHe1990 30.10.2009.

    Ovako, neću filozofirat, al od toga je prošlo najmanje 18 god. jer se to dogodilo početkom devedesetih (a, ako me moja matematika ne vara, to je onda oko 19 godina...)- bolje čitajte članak.. a to znači da i on vjerojatno za to zna.. a šta nije došla na kontrolu kad je trebala? slobodno nalupajte minuse, al moje je mišljenje da je to ipak neželjeno dite..

Komentiraj...
Vidi sve komentare