To je to što me zanima!

Tužili Britanca koji je od Ferrarija napravio limuzinu

Danu Cawleyu (36) iz Manchestera zabranili su da dalje modificira svoj Ferrari Modenu 360. On je od njega napravio limuzinu dugu sedam metara
Vidi originalni članak

On tvrdi da je prije nego što je počeo preuređenje automobila kontaktirao upravu tvrtke, gdje su mu rekli da s autom vrijednim 200.000 funti može raditi što hoće.
Dan je tako napravio automobil s osam mjesta, motor je 3,6-litreni V8, ubrzanje do 100 km/h postiže za šest sekundi, a maksimalna mu je brzina 268 km/h. Nakon preinaka tvrtka mu je naredila da za 14 dana ukloni sve Ferrarijeeve simbole te da ne može više govoriti kako je vlasnik Ferrarija jer to više nije isti automobil.
Dan je tvrtku tužio jer smatra da sa svojim automobilom može raditi što god želi. U potpunu preobrazbu Modene Dan je uložio 130.000 funti, a limuzina je ušla i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najbrža na svijetu. U Ferrariju kažu da oni samo štite svoja autorska prava.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • sanjin0112 05.03.2008.

    Pametnije bi bilo da je par tisuća funti dao za nezbrinutu djecu.

  • god of war 05.03.2008.

    nema veze to pto je tvoje auto,a ti kupnjom toga auta na neki načiš predstavljaš tu tvrtku ili firmu!!! znam slučaj iz njemačke,lik je slr-a htjeo kopirati,ono,na bazi nekog mečke sl500..i kada je kopira ono 1/1,došli šefovi tužili ga na milijune puste,i naravno auto je mora vratit u prvobitno stanje....to je kao sa cd-ovima,autorska prava se imaju, i ako se radi bilo koja preinaka,ala,eto što je ovaj rastega auto,to se mora dogovorit sa šefovima ferraria..ali ipak,dobar uradak!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare