To je to što me zanima!

Tužiteljica: Cvik bi trebao dobiti najmanje pet godina

Prvooptuženi Jakša Cvitanović zatražio je da se ispitaju policajci I. Kasum, I. Krešić i zapovjednik odjela kriminaliteta dubrovačke policije T. Oreč
Vidi originalni članak

Na Županijskom sudu u Splitu dvije i pol godine od početka, završnim riječima tužiteljice i odvjetnika, ušlo je u završnicu suđenje Jakši Cvitanoviću Cviku i skupini optuženih za organizirano dilanje droge na Korčuli. Sudsko vijeće odbilo je u ponedjeljak zahtjev Cvikova odvjetnika Jadrana Franceschija da se iz sudskih zapisnika izbriše svjedočenje USKO-ove pokajnice Želite Tomić kao nevjerodostojno. Sam Cvik je predložio vijeću da ne uvaži zabilješke s policijskih ispitivanja koja nisu bile pod ingerencijom suda.
- Želim da se ispitaju policajci Ivan Kasum, Ivan Krešić i zapovjednik odjela kriminaliteta dubrovačke policije Tihomir Oreč - poručio je Cvik s optuženičke klupe. Natalija Petković, zamjenica ravnatelja USKOK-a, usprotivila se  prijedlozima Cvika i odvjetnika, kazavši kako je to još jedan pokušaj 'odugovlačenja, ionako, maratonskog procesa'.
- Nema nikakvih olakotnih okolnosti, optužene treba proglasiti krivim. Prvooptuženom ne treba ići s kaznom manjom od pet godina - kazala je Petković u svojoj završnoj riječi. U postupku protiv Cvitanovića i ostalih nisu pronašli materijalne dokaza poput narkotika, osim manjih vrećica heroina kod nekih okrivljenika. No, USKOK-ova tužiteljica smatra da su izjave svjedoka dostatne za presudu te potvrđene telefonskim ispisima. Odvjetnik Franceschi tražio je u svoj završnoj riječi da se Cvika oslobodi po svim točkama optužnice - od preprodaje droge, pranja novca i prijetnji svjedocima.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • crnabitanga 17.05.2010.

    Samo 5 godina??? Pa lika u neku rupu i da ne vidi svjetlost dana barem 20 godina! Pa koliko je taj obitelji uništio, ni Mengele mu nije ravan!

  • st zvir 17.05.2010.

    ma Cviku treba skinit kapu sa glave .... zajebaje ove nase suce ka male terijere .... jos ce se izvc lišo iako je je đubre od covika al brate mili ja mu skidan kapu .... jos ce mu dat odštetu za vucaranje po sudu ... ŽIVILA HRVATSKA JEBO VAS HDZ

  • sonijakodimi 17.05.2010.

    2 i pol godine mu sude ovo rvacko jadno sudstvo i ja bih volio poslat po smrt hebote živio bih ko gavran oko 400 god

Komentiraj...
Vidi sve komentare