To je to što me zanima!

Do temelja izgorjela tvornica mesa, u njoj je radilo 600 ljudi

Tvornica Franca Mesopromet stradala je u požaru koji je buknuo u ponedjeljak rano ujutro i u kojemu na sreću nema ozlijeđenih, ali je materijalna šteta velika
Vidi originalni članak

Najveća tvornica za proizvodnju i preradu mesa u Crnoj Gori Franca Mesopromet potpuno je izgorjela u požaru koji je buknuo u ponedjeljak rano ujutro i u kojemu na sreću nema ozlijeđenih, ali je materijalna šteta velika.

"Požar je prijavljen oko 4 sata. Sve raspoložive ekipe su na terenu. Materijalna šteta je ogromna. Dio požara su lokalizirali, ali akcija još traje", kazao je za Radio-televiziju Crne Gore načelnik Službe zaštite u Bijelom Polju Milonja Rakonjac.

Plameni jezici uzdizali su se nekoliko desetaka metara, a dim se vidi s velike udaljenosti. Uzrok požara zasad nije poznat. 

"Požar je još uvijek aktivan, a u gašenju sudjeluje 11 vatrogasnih vozila. U pomoć su nam pritekle kolege iz drugih općina sa sjevera Crne Gore", kazao je Rakonjac.

Tvornica Franca nalazi se u Bijelom Polju, gradu u slabije razvijenom dijelu Crne Gore. Zapošljavala je 600 radnika. Predsjednik Općine Bijelo Polje Petar Smolović očekuje pomoć crnogorske Vlade u ublažavanju posljedica požara. 

"Ovo je tragedija za gospodarski život Bijelog Polja, ali i Crne Gore. Dobro je da nema žrtava. Kompanija Franca ima podršku Općine i Vlade koja će pomoći da se ublaže posljedice", kazao je Smolović.

Bijelo Polje u ponedjeljak popodne će posjetiti potpredsjednik crnogorske Vlade Milutin Simović i još nekoliko ministara. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Vlad 30.04.2018.

    To su oni organizirali pečenje mesa za cijelu Crnu Goru i povodu Praznika rada :-)

  • tajnamoja 30.04.2018.

    Sto je bilo sa zivotinjama?

  • shell dexos2 GM 30.04.2018.

    tvornica u Crnoj Gori? mozda ali u njoj ne rade crnogorci. prosle godine sam se zajebo pa otisao na odmor u Crnu Goru, stigao u 7 ujutro umoran i htjedoh popiti kavu ali sipak tek u 9 sati pocinju raditi. i to sve srbijanci rade. popih kavu i vozi u Hrvatsku

Komentiraj...
Vidi sve komentare