Obavijesti

News

Komentari 9

Do temelja izgorjela tvornica mesa, u njoj je radilo 600 ljudi

Tvornica Franca Mesopromet stradala je u požaru koji je buknuo u ponedjeljak rano ujutro i u kojemu na sreću nema ozlijeđenih, ali je materijalna šteta velika

VIDEO

Najveća tvornica za proizvodnju i preradu mesa u Crnoj Gori Franca Mesopromet potpuno je izgorjela u požaru koji je buknuo u ponedjeljak rano ujutro i u kojemu na sreću nema ozlijeđenih, ali je materijalna šteta velika.

"Požar je prijavljen oko 4 sata. Sve raspoložive ekipe su na terenu. Materijalna šteta je ogromna. Dio požara su lokalizirali, ali akcija još traje", kazao je za Radio-televiziju Crne Gore načelnik Službe zaštite u Bijelom Polju Milonja Rakonjac.

Plameni jezici uzdizali su se nekoliko desetaka metara, a dim se vidi s velike udaljenosti. Uzrok požara zasad nije poznat. 

"Požar je još uvijek aktivan, a u gašenju sudjeluje 11 vatrogasnih vozila. U pomoć su nam pritekle kolege iz drugih općina sa sjevera Crne Gore", kazao je Rakonjac.

Tvornica Franca nalazi se u Bijelom Polju, gradu u slabije razvijenom dijelu Crne Gore. Zapošljavala je 600 radnika. Predsjednik Općine Bijelo Polje Petar Smolović očekuje pomoć crnogorske Vlade u ublažavanju posljedica požara. 

"Ovo je tragedija za gospodarski život Bijelog Polja, ali i Crne Gore. Dobro je da nema žrtava. Kompanija Franca ima podršku Općine i Vlade koja će pomoći da se ublaže posljedice", kazao je Smolović.

Bijelo Polje u ponedjeljak popodne će posjetiti potpredsjednik crnogorske Vlade Milutin Simović i još nekoliko ministara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.