To je to što me zanima!

Tvrtke koje s isplatom plaće kasne 30-60 dana, idu u stečaj

Prema podacima Porezne, u Hrvatskoj postoji 9328 poslodavaca koji za ukupno 40 000 radnika nisu isplatili plaće 3 mjeseca uzastopno. Novi Zakon cilja na takve
Vidi originalni članak

Država ide korak dalje u borbi s poslodavcima koji ne isplaćuju plaće. Priprema se novi Zakon koji predviđa stečaj za sve tvrtke koje s isplatom plaća kasne između 30 i 60 dana. Potvrdio je to za RTL ministar rada Mirando Mrsić.

Prema podacima Porezne uprave, u Hrvatskoj postoji 9328 poslodavaca koji za ukupno 40 000 radnika nisu isplatili plaće 3 mjeseca uzastopno. Upravo na takve tvrtke cilja novi Stečajni zakon.

U prijedlogu novog Stečajnog zakona, koji bi trebao biti dovršen za mjesec dana, stajat će tako da firme koje kasne s isplatom plaća najprije idu u blokadu, a zatim i u stečaj u kojem će svoja potraživanja najprije naplaćivati radnici.

Država tako za pokretanje stečaja neće ni trebati pristanak dužnika. Dok u Vladi ističu kako će dužnicima s kratkotrajnim poteškoćama dati priliku da ga izbjegnu, poslodavci se žale da kao socijalni partner još nisu dobili prijedlog zakona. Ipak, traže blaže kriterije.



Idi na 24sata

Komentari 17

  • zenga091 15.02.2015.

    Mrsić i njegova mafija mogu donijet još sto zakona kad ni jednog ne sprovedu u djelo.neisplata plača je kazneno djelo,pa bih želio da mi odgovori tko je za to odgovarao od ovih 9 000 lopova.

  • Laku_noc_hrvatska 15.02.2015.

    Hrvatska NIKAD nece bit PRAVNA drzava...svi ti "kao" zakoni o zastiti radnika su samo na papiru...LOPOVI vode drzavu u propast.a narod ispasta...SRAMOTO

  • ZekoTiReko 15.02.2015.

    Kaže lik da idu korak po korak naprijed ja to vidim-stajanje na mjestu i unazad nema od toga ništa to su samo prazne priče dokaz tri godine uzalud prošle nesposobnjakoviči

Komentiraj...
Vidi sve komentare