To je to što me zanima!

Twitter je postao 5-godišnjak s više od 200 milijuna korisnika

Uz Facebook najpopularnija društvena mreža, Twitter drži rekord od 6939 tweetova u sekundi kao počast žrtvama u Japanu, a vrijednost tvrtke je oko 10 milijuna dolara
Vidi originalni članak

Prije pet godina prve riječi poslane preko društvene mreže Twitter bile su "pozivamo suradnike", njegovog osnivača Jacka Dorsaya. One su predstavljale revoluciju internetske komunikacije. Twitter je uz Facebook, najpopularnija društvena mreža koja je prisutna u gotovo svim kutevima planete. Iako Faceebok ima veći broj korisnika, prednost Twittera je njegova veća brzina. Nakon lansiranja, Twitter je sudjelovao u kreiranju brojnih javnih događaja koji su privukli pažnju medija, poput Egipatske revolucije ili istupa brojnih celebritya na njihovim profilima.

Rekord koji je nedavno oborio bilo je 6939 tweetova po sekundi diljem svijeta, kao počast tragično poginulim žrtvama u Japanu. Do kraja dana sakupljeno je 177 milijuna tweetova. Vrijednost kompanije procijenjena je na 10 milijardi dolara, a u njoj je zaposleno više od 400 ljudi.


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare