To je to što me zanima!

U Saboru su bili i Orešković i Petrov, a Karamarko nije došao

Svečanom sjednicom predsjedava potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ante Sanader, a uzvanicima se obratio predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner
Vidi originalni članak

U 12 sati počela je svečana sjednica Hrvatskoga sabora u prigodi obilježavanja 30. svibnja - Dana Hrvatskoga sabora.

Svečanom sjednicom predsjedavao je potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ante Sanader, a uzvanicima se obratio predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner.

- Osim što je 30. svibnja 1990. godine konstituiran demokratski izabran, višestranački Sabor, toga je dana započeo niz velikih promjena s ciljem izgradnje današnje, moderne i demokratske Hrvatske države - rekao je Reiner. Pozvao je zastupnike, ali i sve građane da potiču zajedništvo i da se ne dijele po bilo kojim "crtama razdjelnicama".

- Umjesto podjela pozivam svoje kolege zastupnike, ali i sve hrvatske građane da potiču i podržavaju zajedništvo jer se u teškim vremenima mudri, odgovorni i dobronamjerni drže zajedno, a ne dijele se po bilo kojim objektivno postojećim ili samo zbog dnevne politike i zbog sitnih trenutačnih interesa izmišljenim crtama razdjelnicama - istaknuo je Reiner.

- Sabor je bio i ostao čuvar hrvatske državnosti. Poželimo mu i da zauvijek ostane štit demokratskih sloboda i prava - pozvao je Reiner te svim hrvatskim građanima čestitao Dan Hrvatskog sabora, dan parlamentarne demokracije.

Na sjednicu su stigli i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Vlade Tihomir Orešković i potpredsjednik Božo Petrov, ali prvi potpredsjednik Tomislav Karamarko nije došao kao ni vođa opozicije Zoran Milanović ni bivši predsjednik Stjepan Mesić. U Vladi kažu da je Karamarko na ranije dogovorenom sastanku izvan Zagreba koji nije protokoolaran.

Došli su i bivši predsjednik Ivo Josipović, predsjednik HAZU-a Zvonko Kusić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kardinal Josip Bozanić, muftija Aziz Hasanović, mitropolit Porfirije Perić, predsjednik Koordinacije židovskih općina Ognjen Kraus.

 

Idi na 24sata

Komentari 203

  • yeslittleduck 30.05.2016.

    Eto vidish da more i bez Tomeka.......nish strashno

  • kamoCEmo_11 30.05.2016.

    . zajedništvo jest komunizam / comune-zajednica,............ zajednica-zajedništvo. ..............Vama iz HDZ i Crkvi u Hrvata svaki dan su usta puna domoljublja i zajedništva. Onda niste trebali rušiti Jugoslaviju. Tamo je bilo bratstvo i jedinstvom i zajedništvo. .......Sada smo u kapitalizmu i svakom prema sposobnosti .. .................Nema svima jednako..

  • kamoCEmo_11 30.05.2016.

    podržavaju zajedništvo ??????.....zajedništvo.... U klerofašizmu...... U poslušnosti prema HDZ-u i Karamarka. U štovanju NDH........ U tome da svi mislimo isto..........gukni !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare