To je to što me zanima!

U 50 godina je na tužbe potrošio pet milijuna kuna

Vojtjeh Kolar (67) iz Vrhovca kraj Ozlja prvi se put našao na sudu prije čak 50 godina. Do sada je skupio 20 tužbi, a branilo ga je 30 odvjetnika...
Vidi originalni članak

Uništili su mi zdravlje, obitelj i brak, ali ne odustajem. Nemam izbora, odlučno govori Vojtjeh Kolar (67) iz Vrhovca kraj Ozlja.
Njegove muke sa sudom počele su davne 1960. imovinsko-pravnim sporom s rođacima Terezom i Maksimilijanom Kolarom. Kaže kako su ga rođaci istjerali iz kuće pa ih je tužio. Spor ni danas nije završio jer se obje strane svaki put žale na presudu te zbog sporosti sudova. Čak osam godina je trebalo Općinskom sudu u Ozlju da Vojtjehovu žalbu dostavi Županijskom sudu u Karlovcu. Potom je pokrenuo i parnicu protiv Maksimilijanovog sina, bratića Ivana Kolara, zbog tučnjave iz 1980. Iako ga je, tvrdi, bratić napao pajserom u njegovu dvorištu, Vojtjeha su proglasili krivim za nanošenje teških ozljeda. Bratiću je trebao isplatiti odštetu od 4000 kuna. Odbio ju je platiti, pa ona danas s kamatama iznosi 500.000 kuna, zbog čega mu prijeti ovrha. Zbog tog je predmeta pokrenuo i brojne prijave protiv, kako tvrdi, “korumpiranih” sudaca, državnih odvjetnika i sudskih vještaka. S tužbama nije prestao u proteklih pola stoljeća. Do danas ih je sakupio gotovo 20. Na sudske rasprave dosad je potrošio oko pet milijuna kuna, a odvjetnicima je dužan 200.000 kuna. Dosad ga je zastupalo 30 odvjetnika. U sadašnjim sporovima zastupa ga čak šest odvjetnika i dva savjetnika. Tijekom godina umrli su i neki suci i neki državni odvjetnici, a prije sedam godina umro je i bratić Ivan.
- Postajem psihički nestabilan i agresivan. Čim čujem da dolazi poštar, skrivam se jer znam da mi opet donosi neka rješenja prema kojima sam kriv - kaže Vojtjeh.
Prosječno svaki dan dobije pošiljku od suda. Nada se da će dokazati sudu da je u pravu. Ne uspije li, sa suprugom će se naći na ulici.

- 500.000 kuna iznosi odšteta koju mora platiti. Žalio se sudu. Ne uvaže li mu žalbu, ostat će bez svega
- 200.000 kuna dužan je e odvjetnicima. Ne zna kako će im platiti jer je iscrpio većinu novca koji je imao
- 30 odvjetnika zastupalo ga je dosad. Sad ga zastupa šest odvjetnika i dva savjetnika.
- osam godina trebalo je Općinskom sudu u Ozlju da Vojtjehovu žalbu dostavi Županijskom sudu

Idi na 24sata

Komentari 12

  • marin.0202 11.10.2009.

    Strpajte ga u ludnicu.

  • veco206 11.10.2009.

    Sve bum vas tužil!

  • Čmrljo 11.10.2009.

    Kak ono ide\"tužil bum susedaaaa,tužil bum i njegvu kravu,sta je pasla tuđu travu\"hahahah...svasta

Komentiraj...
Vidi sve komentare