To je to što me zanima!

U BiH desetero optuženo za šverc migranata u Hrvatsku

Optuženi se terete da su kao pripadnici organizirane kriminalne skupine od kolovoza do studenog 2014. godine ilegalne migrante podrijetlom iz Turske preko teritorija BiH krijumčarili u Hrvatsku.
Vidi originalni članak

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u četvrtak je podignulo optužnicu zbog trgovine ljudima protiv deset osoba od kojih većina, uz bosanskohercegovačko, ima i državljanstvo Hrvatske.

Optuženi se terete da su kao pripadnici organizirane kriminalne skupine od kolovoza do studenog 2014. godine ilegalne migrante podrijetlom iz Turske preko teritorija BiH krijumčarili u Hrvatsku.

Organizatorom te skupine Tužiteljstvo BiH smatra Nikolu Hrstića (54) iz Ljubuškog, koji je i prvooptuženi.

Članovi kriminalne skupine, kako stoji u optužnici bili su i Ljubo Herceg (38), Zdravko Kordić (22), Ante Herceg (25), Stojislav Šunjić (41), Ljubo Prlić (24), Joe Primorac (22), Kristijan Buntić (27), Ivica Šunjić (55) i Zdravko Grizelj (23).

U optužnici je navedeno kako je Hrstić zajedno s nekim turskim državljanima dogovarao broj osoba, lokaciju i način krijumčarenja migranata, kao i novčani iznos koji su ilegalni migranti plaćali za ilegalno prevođenje preko državne granice.

Hrstić je potom migrante preuzimao u Mostaru, nakon čega bi angažirao ostale optužene koji su u ovoj organiziranoj skupini imali uloge vozača i vodiča. Pješice bi prevodili ilegalne migrante preko državne granice na teritorij Hrvatske, a potom ih vozilima prebacivali do Splita, Makarske i Zagreba. Iz tih bi gradova "ilegalci" nastavili putovanje ka zemljama Zapadne Europe.
 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Herzog(315178) 25.01.2018.

    Bilo bi zgodno da imamo podatke koliko je Hrvatskih državljana optuženo i osuđeno za isto kazneno djelo . Znam samo da iz Lipika postoje neki ljudi koji za ovo djelo osuđeni !

  • Stanga Železni 25.01.2018.

    Čuj to kriminalna skupina svašta pa to je samo agencija i turistički vodiči kaj brijete kaj bi tu bilo protiv zakona pa oni imaju po tri putovnice pa opet ideju po prečki u Hrvatsku to im je ostalo iz dana kad ni njihov igrač bil taj dan na carini aj bok

  • Linz 25.01.2018.

    Sami sebi uvozimo potencijalne teroriste ................................katastrofa !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare