To je to što me zanima!

U zatvoru u Bilicama zaraženo 23 zatvorenika i 7 službenika

U splitski zatvor korona virus prodro je prije nekoliko mjeseci no posljednjih dana stanje se drastično pogoršalo. Sreća je, tvrde u Ministarstvu pravosuđa, što nitko od zaraženih nema teže simptome
Vidi originalni članak

U Zatvoru u Splitu primljen je pozitivan nalaz testa na COVID-19 za ukupno 23 osobe lišene slobode i sedam službenika Zatvora.
 O osobama lišenim slobode koje su primile pozitivan nalaz na COVID-19 uredno brine medicinsko osoblje Zatvora te nitko od pozitivnih osoba nije razvio ozbiljnije simptome, rekli su nam u Ministarstvu pravosuđa i uprave pod kojim se nalazi i Uprava za zatvorski sustav.

DJELATNICA ZARAZILA ZATVORENIKA Alarmantno stanje u Bilicama: U splitski zatvor prodro je korona virus, zaraženi su i zatvorenici

 - Tijekom današnjeg dana obavljeno je testiranje na COVID-19 svih osoba koje se nalaze u Zatvoru, kako osoba lišenih slobode tako i službenika- kažu u Ministarstvu dodajući kako  sve aktivnosti provode u suradnji s nadležnim epidemiološkim službama. Neslužbeno doznajemo da su pravosudne policajce i službenike koji su bili na godišnjem hitno zvali da dođu na testiranje. 

 - Zatvor u Splitu raspolaže s dovoljnim brojem službenika za obavljanje poslova i uredno funkcioniranje Zatvora, uz poduzimanje potrebnih mjera i radnji s ciljem reorganizacije i preraspodjele raspoloživih resursa- odgovorili su nam na pitanje ima li dovoljno zdravih ljudi u pogonu kako bi stvari normalno funkcionirale i kako ne bi bila ugrožena sigurnost.
 
- Uprava za zatvorski sustav i probaciju, Zatvor u Splitu u suradnji s nadležnim epidemiolozima i liječničkim osobljem kontinuirano prati situaciju vezanu uz pojavu COVID- 19 bolesti i poduzima sve mjere kako bi se spriječilo daljnje širenje virusa- tvrde u Ministarstvu pravosuđa. 

Neslužbeno doznajemo kako su se prvi zarazili zatvorenici koji su radili u kuhinji i kuhari te se potom zaraza proširila cijelim zatvorom. Je li tome pomoglo i to što pravosudni policajci, neslužbeno doznajemo,  dijele doručke i ručkove iako nemaju sanitarne knjižnice tek se treba utvrditi.

SPLIT: I ŽENA MU JE POZITIVNA Zatvorski čuvar na Bilicama zaražen je korona virusom

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Vox-98 25.02.2021.

    Kao prvo laž je da zatvor normalno funkcionira, u zatvoru je kaos, laž je da zatvorenici nemaju ozbiljne simptome jer su neki izvođeni na HMP na Križne. U pravosuđu se sve zataškava nažalost

  • Halloween28 24.02.2021.

    Pustite ih van.što će vam....

  • gonisee 24.02.2021.

    napravite kovid zatvor kao dubravu

Komentiraj...
Vidi sve komentare