To je to što me zanima!

'U bjelovarskom domu za starije bilo je previše štićenika'

Dom za starije u Bjelovaru je u petak pogodio grom. Poginulo je četvero ljudi, a nekoliko ih je ozlijeđeno. Prema stajalištu Ministarstva zdravstva dom je nelegalan
Vidi originalni članak

Dom u Ulici Ozane Kotorske, u kojemu su u požaru, koji je u petak izazvao udar groma, četiri osobe izgubile život, je prema stajalištu Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, nelegalan – stoji između ostalog u odgovoru Ministarstva. U kronologiji vezanoj uz dom koji je potpisala glasnogovornica Ministarstva Zora Lažeta stoji, da je Dom za starije i nemoćne osobe Moj Mir upisan u upisnik ustanova socijalne skrbi koji vodi Ministarstvo dana 19.03. 2004. godine sa sjedištem na adresi Bjelovar, Šufflaya 25, a kao ravnatelj i vlasnik Doma upisana je Draženka Habdija. Stoga je to jedina lokacija na kojoj je Dom mogao obavljati djelatnost, dok je ona na kojoj se dogodila nesreća ilegalna jer za nju vlasnica nije pribavila sve potrebne dozvole niti je upisana u upisnik Ministarstva. 

Protiv Doma Moj Mir i Draženke Habdije podnesena je prekršajna prijava zbog toga što je 7. travnja 2009. godine  tijekom provođenja  inspekcijskog nadzora nad radom Doma utvrđeno da Dom pruža usluge stalnoga smještaja za 44 korisnika, starijih i nemoćnih osoba, odnosno za 14 osoba više od dopuštenog. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • zenga2 11.10.2011.

    Netko nezna ništa : prvo ne udara grom nego munja , drugo ovaj udar munje je bio direktan kao pogodak u centar mete , tu ne bi pomogao ni gromobran.a ono najbitnije da se to nije dogodilo što je , nitko ne bi ni čuo niti mario za taj dom.A ja kažem da vlasnik doma ima moju potporu jer da nema takovih ljudi šta bi mi sa starim i nemoćnim roditeljima, a moramo ići raditi, državnih domova nema i ako nemaš vezu čekanje je 5 do 10 god, ako dobiješ mjesto. Važno je da nemamo dosta nogometnih stadiona, zatvora, tenis i GOLF igrališta , a šta sa starim ljudima kada se ne može o njim nitko brinuti.

  • Fuzije 11.10.2011.

    opet su državne službe zakazale! a nije samo taj dom prepun,.... krenimo prvo od zatvora! umijesto što grade i prave nepotrebne trgovačke centre itd, trebaju graditi zatvore, da takve osobe mogu odslužit zaslužene kazne, a ne da ih puste na slobodu jer nema mjesta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare