To je to što me zanima!

U Bjelovaru pukla vodovodna cijev, gradonačelnik Hrebak: 'Ovo je već stvarno bezobrazno'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Magistralni vodovod dugačak je 22 kilometra i star je više od 50 godina, a gubici vode su ogromni, komentirao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak puknuće vodovoda na čiju je obnovu već upozoravao ranije
Vidi originalni članak

Djelatnici Vodnih usluga od sinoć saniraju puknuće magistralne vodovodne cijevi u Ulici Andrije Hebranga u Bjelovaru, a gradonačelnik Dario Hrebak upozorava da već godinu čekaju od Ministarstva gospodarstva dozvolu za projekt obnove vodovoda.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Magistralni vodovod dugačak je 22 kilometra i star je više od 50 godina, a gubici vode su ogromni", rekao je gradonačelnik na konferenciji za novinare na mjestu puknuća cijevi, gdje je bio u društvu direktora tvrtke Vodne usluge Ivana Ivančića.

Napomenuo je da je projekta zamjene kompletnog cjevovoda čija vrijednost iznosi oko 75 milijuna kuna spreman, ali, unatoč požurnicama koje su slali već 11 mjeseci čekaju završetak studije o utjecaju na okoliš.

SLUŽBE SU NA TERENU VIDEO Poplava u Bjelovaru: 'Pukla je cijev, voda je ušla u podrume, vrtove i kuće'

"Ponekad ne možete protiv vlastite države, ali ovo je sada već stvarno bezobrazno", rekao je. Dodao je da čekaju dozvolu koja se trebala riješiti u četiri ili pet mjeseci da se radi o Ministarstvu gospodarstva.

Ivančić je pojasnio je da je projekt obnove magistralnog vodovoda kandidiran u Nacionalni plan oporavka i otpornosti te da resorno ministarstvo mora izdati rješenje da cjevovod nema negativan utjecaj na okoliš.

RADOVI ZAVRŠILI VIDEO U Zagrebu bio poplavljen dio Ulice kralja Zvonimira

No, zbog kašnjenja cijele procedure ministarstvo je produžilo rok za kandidaturu do 31. prosinca, rekao je Ivančić po čijoj se procijeni, bude li sve u redu u proljeće mogu očekivati rezultati natječaja, nakon čega slijedi zaključenje ugovora, izbor izvođača i izvođenje radova.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 21.10.2022.

    utjecaj na okoliš cijev koja je zakopana pod zemljom... e nazdravlje... ovi zeleni teroristi stvarno izmišljaju kvake

  • Jožek121 21.10.2022.

    Taj vodovod je Tito napravio a ovi ga ne mogu ni održavati, pa neka čekaju da se pojavi neki novi Tito.

Komentiraj...
Vidi sve komentare