To je to što me zanima!

U Boeingu koji je pao trojica iskusnih pilota učili mlađega

Zrakoplov je, podsjetimo, nedavno udario u pistu prilikom slijetanja u San Francisco. Pilot je bio na obuci, ali su s njim u zrakoplovu bila još trojica iskusnih kolega
Vidi originalni članak

Iako je Boeing 777 koji je nedavno prilikom slijetanja udario u pistu, imao premalu brzinu i bio je na visini od samo 150 metara od tla, piloti su odlučili uključiti autopilot. To je u utorak rekla direktorica američke sigurnosti prometa Deborah Hersman, piše Bild. Pilot je naime zaključio kako će se automatsko upravljanje "pobrinuti" za brzinu koja je potrebna da zrakoplov uspješno sleti. 

Hersman je rekla kako od ponedjeljka ispituju četvoricu pilota te kako se točan uzrok nesreće još ne zna. Zrakoplovom je upravljao pilot koji je bio na obuci. On je prošao tek pola obuke te je Boeingom 777 upravljao prvi put. Njegov kopilot je bio iskusan pilot. Iza njih je sjedio treći pilot dok je četvrti bio u dijelu gdje su sjedili putnici. U zrakoplovu su bili 141 Kinez, 77 ljudi iz Južne Koreje, 64 iz Amerike, tri iz Kanade, tri iz Indije, Japanac, Francuz i Vijetnamac. Ozlijeđeno je 180 ljudi. Dvije djevojke iz Kine, stare 16 godina su poginule.

Dvije stjuardese izbačene iz zrakoplova

Prilikom udarca dvije stjuardese su automatski izbačene iz zrakoplova. Spasitelji su ih pronašli na pisti. Nesreću su preživjele, piše FoxNews.  


Idi na 24sata

Komentari 11

  • floppy 10.07.2013.

    Nadam se samo da niti jedan od 4ce pilota vise nece voziti ljude...

  • Antena 10.07.2013.

    Definitivno prije ulaska u avion treba pitati tko vozi danas, pilot na obuci ili netko iskusniji!

  • Antena 10.07.2013.

    Tocno tako je i kod mene u firmi, na jednog radnika dolazi tri sefa, al' hebiga za svaku gresku kriv je radnik!

Komentiraj...
Vidi sve komentare