To je to što me zanima!

U Buči je rođeno dijete usred bombardiranja, mami pomogli susjedi: 'Sve je bilo nestvarno'

Trudovi su započeli 7. ožujka, a odmah su u pomoć došli susjedi. Iako neiskusni, nisu dvojili pomoći mladoj trudnici. Prostoriju je grijala tek mala svijeća, a jedina dostupna voda je bila ona iz boce
Vidi originalni članak

U trudovima je bila nekoliko sati. Bombardiranje rodnog grada Buče nije prestajalo, a stan se tresao na svaki udarac eksploziva. Ana Timošenko (21) bila je zarobljena sa suprugom bez vode i struje.

Pokušali su pobjeći automobilom, ali odlazak u sigurno spriječio je ruski vojni konvoj.

LIJEČNICI IZGUBILI BORBU Tuga u Mariupolju: Trudnica i njena beba preminule su nakon ruskog bombardiranja rodilišta

- Tada smo odlučili ostati u stanu - rekla je za BBC i dodala:

- Radije bih rodila u svom stanu, a ne u nekom prašnjavom podrumu. Imala sam poteškoća disati, prsa su me boljela.

Trudovi su započeli 7. ožujka, a odmah su u pomoć došli susjedi. Iako neiskusni, nisu dvojili pomoći mladoj trudnici. Prostoriju je grijala tek mala svijeća, a jedina dostupna voda je bila ona iz boce. 

- Nikad nisam mislila da ću roditi u ovakvim uvjetima, bilo je nestvarno. Ovo mi je prvo dijete i nisam ništa znala kako treba postupiti - ispričala je. 

POMOGLA I POLICIJA Dok su Kijevom odjekivale jake detonacije, u podzemnoj je rođena curica: 'Branimo živote'

Susjedi su nekako stupili u kontakt s ginekologom iz grada, ali on nikad nije došao, iako je obećao da bude. Ruska patrola slomila mu je mobitel, kasnije se ispričao. 

>>Uživo događanja iz Ukrajine možete pratiti ovdje

Dijete se bez njegove, ali uz pomoć vrijednih susjeda rodilo 8. ožujka. Suprug Volodimir je zaplakao kada je vidio kćer Alisu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 5

  • IskrenDoBola 16.03.2022.

    Jel influencerica i to stavila na Instagram??

  • spica45 16.03.2022.

    Rusima se uvode sve moguće sankcije, a Americi za potpuno istu stvar ili čak još goru ne. Još gora je zato što oni iz svojih interesa uvijek i isključivo ratuju daleko daleko od svoje države, a Rusi nesmiju braniti svoje interese na svojoj granici koje naravno i opeet muti Amerika. Ameriko daj više napadni Rusiju kao što si napadala blikoistočne suverene zemlje i ostavi nas male da živimo u miru. Ako vam se ratuje ratujte u svom dvorištu a ne uvijek u tuđem.

  • spica45 16.03.2022.

    Kako smo mi Europljani (toboz civilizirani demokratski narodi) dvoličan narod. Ukajince primamo široke ruke, a izbjeglicama iz Arapskih zemalja stavljamo bodljikavu žicu na geanice. Koja tuga pa to je prestrašno. Koji cinizam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare