To je to što me zanima!

U četvrtak još promjenjivo, od petka stabilnije i toplije vrijeme

U nastavku tjedna na Jadranu slijede prave ljetne odlike vremena, uz vedrinu te tu i tamo poneki oblačak na nebu i povratak dnevne vrućine, a noći će biti uglavnom ugodne za spavanje
Vidi originalni članak

Nakon promjenjivog četvrtka, tijekom kojeg su  još ponegdje mogući pljuskovi i grmljavina, od petka nas očekuje stabilno vrijeme, u početku još i razmjerno svježe pa sve češće i vruće, na Jadranu uz ponovno tople noći.

Četvrtak promjenjiv, ponegdje će pasti kiša

- U četvrtak u Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjiva naoblaka, s njom i mjestimice većinom malo kiše, a poneki izraženiji pljusak moguć je ponajprije u poslijepodnevnim satima. Vjetar uglavnom slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutro ponešto toplije nego u srijedu zbog oblačnije noći, no dnevna temperatura bez veće promjene- izvijestila je dr. sc. Tanja Renko za HRT-ovu emisiju Vrijeme.

ZAVRŠIO ROK ZA PRIJAVU Građani u Zagrebu prijavili ukupno 6285 šteta nakon velikih srpanjskih nevremena

Središnju Hrvatsku također očekuje  još jedan dan s nižom temperaturom od uobičajene za ovo doba godine. Malo kiše će, uz promjenjivu naoblaku, pasti ponegdje ujutro te lokalno i popodne u obliku kratkotrajnog pljuska, vjerojatnije na krajnjem sjeveru.

Povremene umjerene pa i povećane naoblake bit će i u gorju, uz samo rijetko kišu, većinom u malim količinama, i to uglavnom rano ujutro te kasno popodne uz lokalno jači dnevni razvoj oblaka.

Na sjevernom Jadranu prevladavat će suho i sunčano vrijeme uz umjerenu i jaku buru, a na uobičajenim lokacijama podno Velebita treba računati na olujne udare.

VRIJEME DANAS Hladno jutro na kopnu, izmjerili tek 10°C. Na Kvarneru jaki udari bure, na snazi žuti meteoalarm

Umjereno jak i jak vjetar mogao bi povremeno otežavati plovidbu manjim plovilima i u Dalmaciji, najprije bura, zatim sjeverozapadnjak.

Ipak, većinom sunčano vrijeme vjerojatno će mnoge razveseliti, kao i temperatura zraka koja će u najtoplijem dijelu dana biti i oko 30 °C.

Na južnom Jadranu također će prevladavati sunčano vrijeme uz vrlo malu vjerojatnost za poneki pljusak u zaleđu. Ujutro i navečer puhat će umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak, pa će more biti i umjereno valovito.

PRIJEDLOG PODUZETNIKA Sezona u zamahu, a nedjeljom skoro svi zatvoreni: 'Proglasite sajamski dan da mogu raditi'

Slijedi stabilnije i toplije vrijeme

- U nastavku tjedna na Jadranu prave ljetne odlike vremena, uz vedrinu te tu i tamo poneki oblačak na nebu i povratak dnevne vrućine, a noći će biti uglavnom ugodne za spavanje. U petak i subotu još umjerena bura, a zatim sve češće danju vjetar s mora- dodala je Renko.

NAPOKON KRAJ KIŠI Hrvatska u zelenom: Sutra i u četvrtak još pokoji pljusak, od petka stižu sunčaniji i vrući dani

U unutrašnjosti u petak ujutro ponegdje je moguća kratkotrajna magla, danju na istoku i umjerena naoblaka, a za vikend pretežno vedro uz slab vjetar. Noći i jutra i dalje će biti svježija od uobičajenog, ali će najviše dnevne vrijednosti biti oko prosječnih za sredinu kolovoza.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare