To je to što me zanima!

U četvrtak štrajk znanstvenika, učitelja, medicinskih sestara...

Sindikati učitelja poručuju roditeljima da djecu ne šalju u školu jer nastave ionako neće biti. Medicinske sestre i tehničari će svoje poslove obavljati minimalno
Vidi originalni članak

Sindikati osnovnih i srednjih škola, visokog obrazovanja i znanosti, te medicinskih sestara organizirat će u četvrtak štrajk upozorenja. Oni se, podsjetimo, bune zbog otkazivanja Temeljnog kolektivnog ugovora, najave da će se ukinuti dodaci na plaće, da će se smanjiti sredstva za obrazovanje i znanosti,  te zbog zabrane zapošljavanja novih medicinskih sestara. Također, učitelji prosvjeduju i zbog činjenice da im se od srpnja ne isplaćuje dodatak od 3, 5, 7, i 9 posto.

Sindikati osnovnih i srednjih škola pozvali su roditelje da djecu u četvrtak ne šalju u školu jer kažu da nastave ionako neće biti.  Ako djeca pak dođu u školu za njih će biti odgovorni ravnatelji koji moraju organizirati njihovo čuvanje. Sindikati su također poručili ravnateljima koji budu popisivali nastavnike u štrajku da je to protuzakonito te da će ih prijaviti inspekciji rada. Ministar Željko Jovanović pak tvrdi kako to nije točno te da će nastavnike popisati kako bi normalno mogli isplatiti plaće.  

- Štrajk se ne plaća i da bismo mogli normalno isplatiti plaće svima, moramo imati evidenciju o sudionicima u štrajku - kaže Jovanović Također dodaje kako podržava pravo nastavnika na štrajk, ali i pravo učenika na nastavu.

Medicinske sestre će obavljati samo nužne poslove

Što se pak štrajka medicinskih sestara i tehničara tiče, oni su najavili kako će osigurati obavljanje minimuma nužnih poslova i hitnih intervencija, a štrajk će se održati u svim zdravstvenim ustanovama osim u Hitnoj službi.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • X MAN 29.11.2012.

    dok su nas pljačkali 8 god.....svi su šutjeli....sad ta ista ekipa sjedi u saboru....podilazili su svima samo da dobiju na izborima....ovi su jadnici 1 god na vlasti i želite ih razapeti...ne razumijem vas..........................budimo realni koliko je HDZ štete napravio nebi za 1 god ni bog popravio

  • lydliki 29.11.2012.

    Podržavam štrajk! Učitelji, znanstvenici, medicinske sestre,...samo naprijed! Još mi samo nije jasno zašto se onih 350000 nezaposlenih ne pobuni?

  • AnteG 29.11.2012.

    onaj čića koji se neki dan pojavio na NOVA tv javno je priznao da su mu rezali plaću - znaći oduzeli su mu nekih 250kn za putne troškove, a udaljen je samo 2km od posla!!! Sad se upitajte koliko je ovakvih u cijeloj državi!?!!!?!? Za 2km je on dobio 250kn i tako GODINAMA! Zato i jesmo u ovakvim govnima i dugovanjima! Uz naše političare imamo i ovakve bezsramne kradljivce koji se predstavljaju prosvjetarima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare