To je to što me zanima!

U drami pod Velebitom spasili dvojicu ribara: 'Da smo došli pola sata kasnije, ne bi bili živi'

More je bilo divlje, orkanska bura dizala je valove i do dva metra. Kad su ih konačno našli, prsti su im bili ukočeni, izmjerili su im temperaturu od samo 33 stupnjeva
Vidi originalni članak

Dvojica stonskih ribara umalo su stradala u valovima za vrijeme olujne bure prije četiri dana u Velebitskom kanalu. Nedaleko od Novog Vinodolskog došlo je do havarije ribarskog broda u vlasništvu ribara s Pelješca. Zahvaljujući brzoj reakciji i hrabrosti ribara Denisa Cvitkovića i djelatnika Lučke kapetanije iz Novog Vinodolskog Željka Zoričića, dvojica ribara su spašeni od pogibije, o čemu je izvijestio portal tunera.info.

Kako navode, da su zakasnili samo pola sata, more bi uzelo još dva života.

Ribar Denis Cvitković iz Klenovice, koji je sudjelovao u akciji, ispričao je kako je tekla dramatična akcija.

JAKI UDARI NA RABU VIDEO Evo kako izgleda kad bura puše 167 km/h: 'Bacila me na tlo, slomljena mi je oprema'

- Barka im je počela primati vodu. Željko Zoričić iz Lučke kapetanije Novi Vinodolski u sedam ujutro je nazvao Mladena Komadinu, a Mladen mene. Dok je Zoričić stigao u Klenovicu, napunio sam gliser benzinom i čekao spreman. Javili su nam svoju poziciju, a kad smo isplovili, tamo ih nismo našli. U međuvremenu im se brod potopio nasred kanala. Teško je vidjeti dvije glave u moru kad je more mirno, a jutros je bilo čuda mora.  Valovi metar i pol do dva. Javili su nam da su viđeni dvije i pol milje van Marine Novi. No, nismo ih mogli naći. Krenuli smo drugim pravcem, đirali prema Senju i vidjeli ih na stotinjak metara. Kasnije su nam rekli da mo prošli 30 metara od njih i da ih nismo primijetili - ispričao je Cvitković za tuneru.info.

- Jedan je imao prsluk, drugi se držao za plastičnu splav. Bili su u moru pola sata. Kasnije im izmjerena temperatura 33. Temperatura mora bila je 13-14 stupnjeva. Da su ostali još pola sata, bilo bi gotovo. Nisu mogli ništa, bili su šokirani. S tom robom na sebi su se napuhali, poplavili, grčili se. Prsti su im bili ukočeni, jedva smo ih izvukli iz mora. Sreća da imam gliser od deset metara. Manje plovilo po toj buri ne bi imalo šanse. Kad smo došli na obalu u Klenovici, već su ih čekali dečki sa suhom robom - dodao je Cvitković.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare