To je to što me zanima!

"U ekonomskoj krizi smo šest godina, trebaju nam promjene"

Dužnost je i zadaća svih, a osobito nositelja vlasti, da se pomogne i ubrza rast i razvoj koji će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta, poručio je kardinal Bozanić
Vidi originalni članak

Prošlo je već više od šest godina od početka teške ekonomsko-financijske krize, koja je posebno pogodila područje rada. To osobito osjećaju naši mladi koji nakon završenoga školovanja ne mogu naći posao, ali i oni koji nakon više godina i desetljeća rada ostaju bez posla, s brigom za obitelj. Ti građani u našoj su sredini lišeni temeljnih ljudskih prava, kao što je pravo na rad. 

To stanje zabrinjava i traži brze promjene, novu solidarnost i zajedništvo svega društva. Dužnost je i zadaća svih, a osobito nositelja vlasti, da se pomogne i ubrza rast i razvoj koji će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta, poručio je između ostalog zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u Uskrsnoj poruci.

- Sveti Otac promiče put solidarnosti kako bismo bili graditelji zajedništva te uzajamnom ljubavlju preobražavali svijet. Treba kročiti protiv struje izopačenoga individualizma koji unosi zlo u obitelji, gospodarstvo, financijski sustav i politiku. Sve više ima onih koje razočaranja društvenim događajima u nas razdiru do osjećaja bespomoćnosti i malodušnosti. 

Stoga je potrebno mijenjati način razmišljanja i djelovanja na području rada, ekonomije i politike u promicanju društva koje nije samo mnoštvo pojedinaca, nego solidarna zajednica, u promicanju takvih društvenih odnosa gdje nisu na prvom mjestu uski sebični interesi pojedinaca ili skupina, nerijetko dobro zaštićenih od nositelja vlasti, nego opće dobro cjelokupne društvene i državne zajednice - poručio je Bozanić. 


Idi na 24sata

Komentari 215

  • Pomorac_1 17.04.2014.

    Tvoj pobratim sucker je rekao da u rvackoj nema krize a sad najedamput 6 godina a ja mislio dvije ipo otkako ste izgubili vlast gulanferu SRAM TE ISTIH BILO

  • Sonador 17.04.2014.

    "struje izopačenoga individualizma"??? Sekularizacija, sekularizacija, sekularizacija... I to hitno. -.-

  • fijuman 17.04.2014.

    neka se crkva i političke stranke, te razne udruge i organizacije odreknu svojih velikih novčanih privilegija iz proračuna i eto silnih milijardi kuna paneće biti potrebe za rebalansom proračuna niti trošarinama i inim nametima hrvatskom napaćenom i opljačkanom narodu koji preživljava iz dana u dan i iz mjeseca u mjesec.

Komentiraj...
Vidi sve komentare