To je to što me zanima!

U EU parlamentu glasovanje o Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji...

Hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu podnijeli su brojne amandmane na izvješće o napretku Srbije. Prijedloge izvješća predstavit će i za BiH te Albaniju
Vidi originalni članak

O izvješćima o napretku Crne Gore, Makedonije, Srbije i Kosova glasovat će Odbor za vanjske poslove Europskog parlamenta, piše HRT

Izvješća se nakon toga kao rezolucije šalju na plenarnu sjednicu Europskog parlamenta, koji bi o tome trebao glasovati u ožujku.

Hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu podnijeli su brojne amandmane na izvješće o napretku Srbije. Oni traže da Srbija učini više kako bi se otkrile sudbine nestalih, da pusti na slobodu branitelja Veljka Marića, te da omogući pristup arhivima bivše Jugoslavije. 

Kao mjerilo za otvaranje poglavlja 23, zastupnici predlažu da EU Srbiji nametne povlačenje zakona o nadležnosti za ratne zločine kojim je Srbija sebi dala za pravo da sudi za slučajeve ratnih zločina na prostoru bivše Jugoslavije. 

Prijedloge izvješća predstavit će i izvjestitelji za Bosnu i Hercegovinu i Albaniju, a nakon toga uslijedit će rasprava u prvom čitanju. 

Idi na 24sata

Komentari 48

  • volim proljece 24.02.2015.

    postavimo stvari na pravo mjesto, hrvatski parlamentarci su OPRAVDANO predlozili nekoliko amandmana na izvjesce o napretku srbije i sve u skladu demokratskog ponasanja i rada eu- parlamenta. ovo nije ucjena ili nekakva zloca, nego legitimno pravo nasih zastupnika.....mene bi posebno interesiralo tko se od hrvatskih parlamentaraca nije pridruzio vecini, tko su ti koji ne podrzavaju predlozene amandmane???

  • sokoloko 24.02.2015.

    Lijepa naša, najljepša domovino, blokiraćemo te prljave srbijance da uđu u EU koji je nama tako mnogo donio, sada čistimo izmet za 1e a ne za 0,5e kao do sada. Blokiraj, mi smo jajca, oni su boranija. Mi ćemo njima pokazat kako to radi jedna članica EU. hahahahahahahahaha

  • Sava_1 24.02.2015.

    Blokada jos najmanje 10000000000000000000000000 godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare